Son yazılar

12/03/2015

SEBZELİ RULO BÖREK

İlginizi çekebilecek enfes kıvamlı tatlı tarifleri




Görüntüsü ve lezzeti ile harika bir börek. börekler kategorisinde en çok denenen lezzetlerimizden biri sizlerle. Deneyin ve sevdiklerinize ikram edin memnun kalacağınız garantidir.


MALZEMELER:

-4 adet yufka
-Yarım kalıp beyaz peynir
-6 adet yeşil biber
-1 paket 12 dilim kadar pastırma 
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 fincan sıvı yağ
-Üzeri için susam
-1 adet yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

İlk yufkamızı geniş bir alana seriyoruz ve üzerine 3 yemek kaşığıyoğurt ve 1 fincan sıvı yağ karışımı harcımızdan birazını fırça yardımı ile sürerek yayıyoruz. Üzerine 2. yufkamızı seriyoruz aynı işlemi onada uyguluyoruz. Hazır olan yufkalarımızın ön kısmına enine şekilde  önce beyaz peynir seriyoruz. Ardından bir kere tam çevirerek rulo yapıyoruz. Peynirli katın biçtiği yere şeritler halinde doğradığımız pastırmaları seriyoruz. Bir kere daha tam bir rulo döndürüyoruz. En son doğradığımız yeşil biberleri de  seriyoruz. Bu sefer sonuna kadar kalan yufkamızı sarıyoruz.
Aynı işlemi diğer kalan 2 adet yufkamız içinde uyguluyoruz. 
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiştiririyoruz. 2 şer parmak kalınlığında keserek yağladığımız tepsiye görseldeki gibi diziyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarsan kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.




Aşağıdaki görsel, et, havuç ve yeşil biber ile domates karışımı şeklinde sunumudur.


Free Hit Counter
Free Hit Counter



Paylaş:

3 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .