Son yazılar

12/09/2015

SAZAK PİLAVI






Dünyanın her bölgesinde yapılan ve çeşitli isimlerle adlandırılan Pilavın kökeni  Osmanlı Saray mutfaklarına kadar dayanmaktadır. Her evde hemen hemen her çeşidi yapılmış olan  bir çok pilav vardır. Pilavdan çok bir yemek kategorisinde olan Sazak pilavı da bu enfes lezzetlerimizden biridir. Siz de bu lezzetli pilava sofralarınızda mutlaka yer vermelisiniz.





MALZEMELER:

-2 ,5 su bardağı pirinç
-250 gram kuşbaşı doğranmış koyun eti ya da ciğer
-1 çay bardağı Antep fıstığı
-1 tatlı kaşığı kekik
-4 dal taze soğan
-Tuz
-Karabiber
-2 yemek kaşığı  dolusu tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ile birlikte sıvı yağı tencereye koyuyoruz ve etleri iyice yıkadıktan sonra kızgın yağda soteliyoruz. Kısık ateşte 10 dakika kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Fıstıkları, kekik ve doğradığımız soğanları içerisine ilave ederek karıştırıyoruz. En az yarım saat önceden sıcak suda dinlendirdiğimiz ve iyice yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize koyuyoruz. 3-4 dakika karıştırarak pişiriyoruz ve tuz, karabiber ekliyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavımıza servis öncesi limon kabuğu rendeliyoruz  ve sunumumuzu yapıyoruz.Geleneksel lezzetteki pilavımız hazırdır.Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız.
Afiyet olsun.








Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .