Son yazılar

12/09/2015

PRATİK PEYNİRLİ PİŞİ



Bazı yörelerde ' bişi ' olarak ta bilinen pişi nefis Anadolu lezzetlerimizden biridir. İç malzemesi olarak değişik ürünlerle lezzetlendirilen puf puf pişi, kahvaltı ve 5 çaylarında yapılabilecek pratik ve lezzetli hamur işlerimiz arasında yer almaktadır.

MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:
Rendelenmiş antep peyniri ya da beyaz peynir
Bir kase maydanoz
1 adet kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba yoğurt, yumurta, karbonat ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş yoğurdukça koyuyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmiş olmamız gerekiyor. Bu hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek 20-25 dakika dinlendiriyoruz.
İç harcımız için, bir kaba peynirimizi ve ince kıyılmış maydanozlarımızı, yine ince doğranmış kırmızı biberimizi ekliyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve tezgahta elimiz yardımı ile avuç içimizden küçük bir yuvarlak oluşturuyoruz. İçerisine iç harcımızı koyuyoruz ve ikiye kapatıyoruz. Çatal yardımı ile kenarlarını iyice yapıştırıyoruz.
Bir tencereye bol sıvı yağ koyuyoruz ve yağımız kızmaya başladığında pişilerimizi içerisine koyuyoruz. Nar gibi kızaran pişilermizi servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.




Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .