Son yazılar

12/04/2015

PRATİK KARIŞIK PİZZA




İlginizi çekebilecek poğaça tarifi

Tüm hamur işi tarifleri 
Yöresel hamur işi tarifleri 


Pizza her evde büyük küçük herkesin yediği içerisindeki lezzetler ile tatlandırılan bir hamur işi türüdür. Ben lezzetlerimi yaparken ve sunarken malzeme kalitesinin çok önemli olduğunu düşünenlerdenim. Kaliteli malzeme ve kaliteli sonuç. İşte bu pizza da böyle ortaya çıktı. Bu güne kadar çok defa pizza denemiş biri olarak belirtiyorum ki bu pizza hamuru tarifini mutlaka not etmelisiniz. Özellikle çocuklarınız için yapabileceğiniz yumuşacık hamuru ile harika bir lezzet sizi bekliyor olucak. Aklınız alışveriş merkezlerindeki restaurantlarda kalmayacak. Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorum bırakmayı unutmamanız. Yapacağınız bu küçük işlem ile başkalarına faydalı bilgi sunmuş olacaksınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:
-1 paket yaş maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-Yaklaşık 3 bardak un
-Yarım fincandan fazla sıvı yağ

SÜRMEK İÇİN:
-3 yemek aşığı domates salçası 
-3 yemek kaşığı sıvı yağ

ÜST MALZEMELERİ:
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-Zeytin
-1 paket salam
-Küp küp duranmış sucuk
-Yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Tüm hamur malzemelerimizi cam bir kasede yoğuruyoruz ve üzerini strength filim ile kapatarak 45 dakika mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurumuzun bir kısmını tabanına yağlı kağıt sevdiğimiz yuvarlak borcama açıyoruz. Kenarlarını biraz yüksek bırakıyoruz.
Bir kaseye domates salçasını ve sıvı yağı koyarak karıştırıyoruz. Kaşık yardımı ile hamurumuzun üzerine bol bol sürüyoruz. Üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri gezdiriyoruz. Üzerini üst malzemelerimiz ile süslüyoruz. Tekrar biraz kaşar peyniri serpiştiriyoruz. 200 derecede 15- 20 dakika kadar pişiriyoruz. Enfes pizzamız sunum için hazırdır.
NOT: Ben bu hamur ile 2 adet 8 büyük dilimli pizza yaptım. Siz üzerini farklı malzemeler ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .