Son yazılar

12/06/2015

PERDE PİLAVI





Denediğim her tarifi çalışan bayanları da göz önüne alarak daha pratik hale nasıl getirebilirim diyerek tekrar tekrar denemelerle kolaylaştırmaya çalışıyorum. İşte bu tarifte tam böyle bir tarif oldu. Siirt yöremizin meşhur misafir yemeği şimdi sofralarımızda. Görüntüsü ve lezzeti ile göz dolduran yemeğimizi bu pratik haki ile eminim sizlerde çok beğeneceksiniz. Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için refarans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Şimdi sıra enfes görselliği ile kendini ön plana çıkartan tarifimize geldi. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER: 

-3-4 adet milflöy hamuru
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı tavuk suyu
-Aldığı kadar un
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz

PİLAV MALZEMELERİ: 

-1 çay bardağı kuş üzümü
-1 çay bardağı çam fıstığı
-150 gram badem içi
-2,5 su bardağı pirinç
-4 adet haşlanmış tavuk but
-Tuz
-Karabiber

HAZIRLANIŞI:

 Tavuklarımızı iyice haşlıyoruz ve suyu ile pilavımızı pişiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Bir tavada suda kaynattığımız bademlerimizin kabuklarını soyarak sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Süslemek için 10 adet kadar bademi ayırıyoruz.
Pilavımızın içerisine, yine suda 5 dakika kaynatarak koyu rengini atmasını sağladığımız kuş üzümlerimizi ekliyoruz. Çam fıstıklarını ve bademlerimizide  pilavımızın içerisine ekledikten sonra yavaşça karışmasını sağlıyoruz.
Bir kapta hamur malzemelerimizi yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. Süslemek için ayırdığımız bademler ile istediğimiz gibi şekliller veriyoruz.
Perde pilavına şeklini verceğimiz kalıbımızı önceden tereyeğı ile iyice yağlıyoruz ve merdane yardımı ile hamurumuzu kalıbımızdan dışarı sarkacak büyüklükte ince bir tabaka şeklinde açıyoruz. Yağlı kalıbımıza yayıyoruz. İçerisine pilavımızı ekleyerek hamurumuzu kapatıyoruz. En üstede küçük parçalar halinde tereyağı sürüyoruz.
200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Kalıbın üstte kalan kısmı kızartdıktan sonra bir borcama ters çevirerek perde pilavımızın üst kısmınıda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .