Son yazılar

12/12/2015

PATLICANLI PİLAV



Hem gözlere hem mideye hitab etmek istiyorsanız işte nefis bir yemek önerim var sizlere. Doyurucu ve lezzetli. 

MALZEMELER: 

1 adet patlıcan
2 su bardağı pirinç
1,5 çay bardağı kuş üzümü
1,5 çay bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Ilık su yada tavuk suyu
Etrafını süslemek için 2 adet haşlanmış tavuk but

HAZIRLANIŞI:  

Öncelikle pirinçlerimizi üzerini geçecek kadar sıcak suda içerisine yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek en az yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu arada kuş üzümlerimizi bir cezveye koyarak üzerini geçecek kadar suda koyu rengini akıtması için 4-5 dakika kaynatıyoruz. İstediğimiz ölçüde sıvı yağı pilav tenceremize koyuyoruz ve önce çam fıstıklarını rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavuruyoruz. Dinlenen pirinlerimizi bol su ile yıkayarak nişastalarını akıtıyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Karıştırarak 3 dakika kadar pirinçlerimizi de kavuruyoruz. Üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ya da tavuk suyu ilave ediyoruz ve kuş üzümlerimizin suyunu süzdükten sonra pilavmızın içersine ekliyoruz. Tuz, karabiber ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
1 adet patlıcanımızın kabuklarını ara ara pijamalı şekilde soyuyoruz ve 6 eşit parçaya dilimliyoruz. Bol sıvı yağda teker teker kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanlarımızı derin dar bir borcamın taban kısmına görseldeki gibi aralıklı olarak diklemesine seriyoruz. Pişen pilavımızı patlıcanları serdiğimiz borcamımızın orta kısmına eşit şekilde yayıyoruz. Burada patlıcanların uç kısımları borcamdan sarkacak kadar pilavı koymamız gerekmektedir. Pilavımızın üzerini patlıcanların sarkan uç kısımları ile kapatıyoruz. Servis öncesi 175 derecelik fırında 20 dakika kadar daha pişirip servis tabağımıza ters çevirerek çıkartıyoruz. En son haşlanmış tavuk butlarını etrafına didikleyerek sunumumuzu tamamlıyoruz.

Afiyet olsun. 


Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .