Son yazılar

12/06/2015

MUZLU KEK TART






Pratik lezzetlerle kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirmeye ne dersiniz? İşte 5 çaylarının eşsiz  lezzetlerinden biri daha sizlerle.Az malzeme ile yaratabileceğiniz harika bir tatlı. Görüntüsü ve lezzeti ile de beğeni toplamaya devam ediyor. Bunun yanında diğer tüm kek tariflerimi de incelememizi öneririm. 

Ben çalışan bayanları da düşünerek her tarifi daha Nasıl pratikleştirebilirim diye düşünüyor ve denemeler yapıyorum. İşte bu tarifimde onlardan biri.  Daha pratik hali henüz keşfedilmedi sanırım. :) Bu kek gerçekten harika bir kıvam barındırıyor. Üzerindeki puding ile birleşince bu lezzet muazzam bir hal alıyor. İkram ettiğim ve deneyen tüm kişilerden gelen olumlu yorumlar işin en emeğe değer yanı. Tarifi paylaşmadan önce sizlerden ricam denediğiniz ve beğendiğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı belirtmenizdir. Yapacağınız yorum ve beğeniler denemek isteyen diğer kişiler açısından referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi bu enfes lezzetin tarifini paylaşma zamanı.Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


  • -2 adet yumurta
  • -2 fincan pudra şekeri
  • -1 fincan süt
  • -2 fincan sıvı yağ
  • -5 fincan un
  • -1 paket vanilya
  • -1 paket kabartma tozu


ÜZERİ İÇİN:
  • -1 paket hazır muzlu puding
  • -Yarım paket bitter çikolata


HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve pudra şekerimizi köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. İçerisine önce sıvı malzemelerimizden  başlayarak ekliyoruz. Sıvı yağ, süt ve diğer tart malzemelerimizi koyarak çırpmaya devam ediyoruz. Kalıbımızı heryerinde gelecek şekilde iyice yağlıyoruz. Yağladığımız tart kalıbımızın içerisine harcımızı yayıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 175 dercede 25-30 dakika arası pişiriyoruz. Tartımızı soğuması için bir kenara alıyoruz. Bu arada puding malzemelerimizi hazırlamak için işe başlıyoruz.
Tart tabanımız soğuyunca servis tabağımıza ters çevirerek çıkartıyoruz. Bir tencerede muzlu pudingimizi tarifine göre hazırlıyoruz ve tartımızın çukur olan orta kısmına yayıyoruz. Üzerine benmari usulü erittiğimiz sosumuzdan kaşık yardımı ile gezdiriyoruz. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirtmiş olduğum gibi yorum ve beğenilerinizi lütfen eksik etmeyiniz. Yapacağınız her yorum ve beğeni diğer kişiler için referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız.

Afiyet olsun.

Free Counter
Free Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .