Son yazılar

12/04/2015

MEYVELİ AŞK PASTASI


Lezzetlerle dolu tüm pasta tarifleri
Diğer meyveli pasta tarifleri
Sünger kıvamındaki pandispanya tarifleri  





Adı aşk olan içerisinde aşk barındıran her şey güzeldir diye düşünüyorum. Sizlerinde beğeneceği enfes pastamıza lezzetinden dolayı bu adı yakıştırdım. Görüntüsü bilmem sizinde hoşunuza gitti mi? Pandispanya keki gerçekten sünger kıvamında.  İkram ettiğim kişilerden ve deneyenlerden gelen olumlu yorumlar ise bunun kanıtı oluyor. Meyveli pasta severler için harika bir seçenek olup çıkıyor. Siz dilerseniz Pandispanyasını dilerseniz sade olarak da yapabilirsiniz. Malzemeleriniz mevcut ilse şimdi enfes pastamızı yapma zamanı. Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu küçük işlem denemek isteyen diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve sağlık ile...

MALZEMELER:


-4 yumurta

-1 su bardağı un 
-1 su bardağı şeker
-Yarım fincan sıvı yağ
-Yarım fincan sıcak su
-1 paket kabatma tozu
-1 paket vanilya
-1 paket kremşanti
-3 yemek kaşığı tepeleme kakao
-1 su bardağı süt ( keki ıslatmak için )

KREMASI:


-2,5 su bardağı süt

-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı ömısır nişastası
-7 yemek kaşığı şeker
-1 adet yumurta

SÜSLEMEK  İÇİN:


-Şeftal, armut, nektarin 

-Kırmızı ve lacivert şeker hamuru

HAZIRLANIŞI:


Öncelikle kremşantimizi hazırlayarak donması için buzdolabına kaldırıyoruz.

Yumurta ve şekeri kar beyazı olana kadar iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ, sıcak su ekliyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ilave derek çırpmaya devam ediyoruz. En son kakao, kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyerek yağlanmış orta boy kelepçeli kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
Bir tencereye sütümüzü koyuyoruz içerisine un, nişasta, şeker ve yumurtamızı ilave ederek çırpma teli ile hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Kıvam almaya başlayınca soğumaya bırakıyoruz. Üzeri kaymaklanmaması için ara ara karıştırıyoruz.
Meyvelerimizi minik küpler halinde doğruyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyamızı eşit olarak ikiye kesiyoruz. 1 su bardağı sütümüz ile kekimizin alt taban ve üst tabanını ıslatıyoruz. Arasına kremamızı döküyoruz. Üzerine, bir kısmını üzerine sürmek için ayırdığımız kremşantimizden sürüyoruz. Üzerine meyvelerimizden serpiştiriyoruz. Üst pandispanyamızı da kapatıyoruz ve ayırdığımız kremşantimizi düzgün bir şekilde sürüyoruz.
Şeker hamuru çalışmamızı servis etmeden hemen önce yapmamız gerekiyor. Aksi taktirde şeker hamurları eriyerek kendini bırakacaktır.
Şeker hamurlarımız ile kalpler yapıyoruz. Lacivert kalpler daha büyük kalıpla kesilmiş olucak. Önce lacivert kalpleri pastamıza ara ara yerleştiriyoruz. Daha sonra kırmızı kalplerimizi lacivert kalplerin üzerine koyuyoruz. İki şeker hamurunu birbirine yapıştırmak için kırmızı kalplerin alta gelen tarafını çok az elimizle ıslatıyoruz. Meyvelerimizin renklerinin kararmaması için bu işlemi de yine servis öncesi yapıyoruz. Pastamızın kenarlarını da yine meyve küpleri ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.












Free Counters
Free Counters

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .