Son yazılar

12/09/2015

MARMELATLI KURABİYE



Görüntüsü ve tadı ile oldukça beğeni toplayan, sizi ve sevdiklerinizi cezbedecek bir kurabiye. Çay davetlerinizin yanında sunulmaya şimdiden aday.

MALZEMELER:
1paket tereyeğı
3 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
1 su barrdağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Süslemek için kuşburnu marmeletı.
1 adet yumurta akı

HAZIRLANIŞI:
Bir kapta tüm hamur malzemelerimizi yoğuruyoruz ve hamurumuzu dinlenmesi için en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. 
Dinlenen hamurumuzu 2 parçaya bölüyoruz. 1. parçayı geniş bir tezgahta merdane yardımı ile 1 santimi geçmeyecek kalınlıkta açıyoruz. Fincan ağızından biraz daha büyük yuvarlaklar kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize önce taban olacak olan bu yuvarlaklarımızı diziyoruz.. Üzerlerine yumurta akını sürüyoruz. Daha sonra 2. parçayı da açıyoruz ve yine aynı boyutta yuvarlaklar kesiyoruz. Bu yuvarlakların orta kısımlarına bir kapak yardımı daha küçük bir yuvarlak açıyoruz. Yumurta akı sürdüğümüz taban kurabiyelerimizin üstlerine düzgünce yerleştiriyoruz. Küçük kapak ile açtığımız yuvarlakların içerisine tatlı kaşığı yardımı ile marmelatmızdan koyuyoruz. 180 derecede üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuyan kurabiyelerimizi dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.





Hit Counter
Hit Counter



Paylaş:

5 yorum :

  1. Kurabiyesız olmaz illa olmalı çayımızın yanında elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hele de şu aralar o kadar kurabiyelere düştüm ki. Geçekten kurabiyesiz çay kahve keyfi yapamaz oldum. Beğenmenize çok sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kurabiyesiz olmaz ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel kurabiyesiz olmaz ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ediyorum Yasemin hanım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .