Son yazılar

12/12/2015

KREMALI KADAYIFLI KEK

Farklı sunum ve lezzetlerle dolu tüm kek tarifleri
Pratikliği ile ön plana çıkan tüm kurabiye tarifleri










Hafif ve lezzetli bu tatlımızı mutlaka denemelisiniz. Kadayıfların verdiği lezzet gerçekten çok hoş. Bu nefis tarife eminim siz de bayılacaksınız. Sayfama ait diğer tüm tatlı tarflerimi de incelemenizi öneririm. Enfes tatlarla lezzetlendirilmiş tatlı tariflerime ulaşmak için lütfen linkimizi ziyaret ediniz.
Tariffimize geçmeden önce sizlerden ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. bunu unutmayınız. Şimdi enfes kıvamdaki tatlımızın tarifine geçebiliriz. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


-4 yumurta

-200 gr. çiğ kadayıf
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı un
-1 su bardağı dolusu ceviz
-Yarım su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-4-5 damla vanilya aroması
-1 su bardağı şeker
-1 kutu (200 ml) Kremşanti
-1 su bardağı toz Antep fıstığı

ŞERBETİ:


-2 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı su
-Yarım dilim limon

HAZIRLANIŞI:


Önce şerbetimizi ve kremşantimizi hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz. Tüm kek malzemelerimizi önce sıvılardan başlayarak çırpıyoruz. İri kıydığımız cevizlerimizi harcımıza ekliyoruz. Kadayıflarımızı elimizle iyice küçük parçalara bölerek ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yalımızın üzerine kürdan yardımı ile delikler açıyoruz. Soğuk tatlıya ılık şerbet dökerek dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat kadar şerbeti çekmesini bekledikten sonra buzdolabında soğumaya bıraktığımız kremşantimizi üzerine düzgün bir şekilde sürüyoruz. Son dokunuş olarak üzerini ince çektiğimiz toz fıstıklar ile kaplıyoruz. Tatlımızı buzdolabında en az 5 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Nefis tatlımız artık sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.







Güncel tariflerle dolu tüm tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.






Free Hit Counter
Free Hit Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .