Son yazılar

12/04/2015

KREMA DOLGULU KÖSTEBEK KEK

İlginizi çekebilecek lezzetlerle dolu sünger kıvamındaki pandispanyaları ile tüm pasta tarifleri
Sayfamızın en çok denenerek beğeni alan farklı tarzda görülmesi gereken bir tarif.
İçerisinde yöresel lezzetlerinde bulunduğu tüm poğaça tarifleri










Çay davetleriniz için harika bir öneri. Sünger kıvamında İçerisi krema dolu süslü bir kek. Farklı sunum farklı bir tarz isteyenler için. Görüntüsü kadar içerisindeki kremanın verdiği yumuşacık lezzet insanı cezbediyor. Bunun gibi daha bir çok lezzetlerle dolu tüm kek tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
 Bu enfes kek tarifine geçmeden önce sizlerden ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı mutlaka bildirmeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız lütfen. Şimdi ağızda nefis tatlar bırakan sünger kekimizin tarifine geçebiliriz. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-3 adet yumurta
-6 fincan un
-5 fincan süt
-1 paket kabartma tozu
-2 fincan svı yağ
-Yarım fincan su

KREMASI İÇİN:

-2,5 su bardağı süt
-3 kaşık şeker1 yemek kaşığı un
-1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Kek malzemelerimizi önce yumurta ve şekerden başlayarak iyice çırpıyoruz. Fırınımızın içerisine ısıya dayanıklı bir kase su koyuyoruz. Orta boy kalıbımızı iyice yağlayarak kek harcımızı döküyoruz önceden ısıtılmış 175 derecede 35 dakika kadar pişiriyoruz. 
Krema için tencereye sütümüzü koyuyoruz. İçerisine un, şeker ve nişasta ile yumurtamızı ekleyerek hızlı bir şekilde çırpma teli ile iyice çıpıyoruz. Kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan ve soğumaya bıraktığımız kekimize görselinde de gördüğünüz gibi ara ara oyuklar açıyoruz. Bu işlemi eğer kesme aparatınız yok ise bıçak yardımı ile de yapabilirsiniz. Oyukların içerisine hazırladığımız kremamızdan kaşık yardımı ile koyuyoruz ve önce aparat yardımı ile çıkarttığımız kek başlarının altlarını kopartarak geri yerine takıyoruz. Üzerine artan kremamızı sürüyoruz. Ayırdığımız kek başlarının altlarını rondoda çekiyoruz ve kekimizin üzerine sürüyoruz. Varsa renkli şekerlemeler de serperek süsleme yapabilirsiniz. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı mutlaka iletiniz. Bu işlem diğer kişiler açısından referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız.

Afiyet olsun.
Free Counters
Free Counters

Paylaş:

4 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .