Son yazılar

12/18/2015

KOZA MANTI



Bu tarifi ilk gördüğümde yufkaların içi boş olunca pek tadı olmaz diye düşünmüştüm açıkçası. Fakat denediğimde yanıldığımı tamamen anladım. yufkalar çıtır çıtır oluyor. Üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos muhteşem diyebilirim. Şu an tarifi yayınlamak bile bu lezzetli yemek için iştahımı açmaya yetti diyebilirim. Lafı fazla uzatmadan hemen malzemeler kısmına geçmek istorum.




MALZEMELER:

2 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
5-6 yemek kaşığı dolusu az yağlı kıyma
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3/4 ince yemeklik doğranmış soğan
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI:

Yufkalarımızı ortadan ikiye katlayarak sigara böreği yapar gibi eşit boyutta 6 eşit parçaya  kesiyoruz.
İnce ve sıkı bir şekilde tek tek sarıyoruz ve uç kısımlarını ıslatarak yapışmalarını sağlıyoruz. Kurumamaları için bir kapta muhafaza ediyoruz.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyarak kıymamamızı kavuruyoruz. Soğan ve baharatlarımızı, salçamızı ekliyoruz. karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Bu arada sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Daha önce hazırlamış olduğumuz içleri boş olan böreklerimizi kızartıyoruz ve servis tabağımıza görseldeki şekilde diziyoruz.
Böreklerimizin orta kısmına önce sarımsaklı yoğurdumuzu ve en son da kıymalı sosumuzu döküyoruz. Enfes mantımız sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.







Paylaş:

4 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .