Son yazılar

12/09/2015

KIYMALI ÇITIR BÖREK



MALZEMELER:
6 adet yufka
1 adet büyük boy soğan
1 adet havuç
500 gram ( yarım kilo ) kıyma
2 adet kırmıız biber
1 adet domates 
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı salça
Üzerine yumurta sarısı

HARÇ MALZEMELERİ:
1 kase yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 fincan su

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak işe başlıyoruz. 
Soğanlarımızı ve kırmızı biberlerimizi yemeklik şekilde doğruyoruz. Havuçlarımızı ve domateslerimizi ise minik küpler halinde doğruyoruz.
Sıvı yağ koyduğumuz tavamıza soğan ve sarımsaklarımızı koyarak hafif pembe olana kadar kavuruyoruz. Havuçlarımızı ekleyerek biraz soteliyoruz. Kıymamızı ve domateslerimizi bir kaşık yardımı ile dağıtarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Baharatlarımızı ilave ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
İster yuvarlak tepsi ister fırın tepsimizi önce iyice sıvı yağ ile yağlıyoruz. Geniş bir alana yufkamızı açıyoruz ve ortadan ikiye katlıyoruz. Bir kasede karıştırarak hazırladığımız harcımızı kaşık ile yufkalarımızın heryerine dağılacak şekilde sürüyoruz. Soğuyan kıymamızıda aynı şekilde kaşık ile serpiştiriyoruz. Yufkamızı ortasına yakın geniş kısmından yanlarını kapatarak çok sıkı olmayacak şekilde rulo halinde sarmaya başlıyoruz.
Sardığımız böreklerimizi tepsimize kendi etrafında gittikçe büyüyen halka olacak şekilde sarıyoruz. Üzerine kalan iç harcımızdan sürüyoruz. Yumurta sarısınıda sürerek 175 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Üçgen dilimlere keserek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.


Free Counters
Free Counters

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .