Son yazılar

12/06/2015

KEMALPAŞA TATLISI



Ağızda dağılan sünger kıvamında bir enfes bir lezzet şöleni. Şerbetli tatlıların baş yıldızı olmaya aday bir tatlı. Kemalpaşa Tatlısı’nın hikâyesi Bursa, Mustafakemalpaşa’da başlıyor. Tarihi 1920’li yıllara dayanan peynir tatlısı, kısa sürede ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiş.
İlk olarak dondurmalarıyla ünlü Ahmet Tabak tarafından imal edilen bu leziz tatlı o günden bu güne sofralarımızı şenlendirmeye devam ediyor.

MALZEMELER:

- 2 adet yumurta
-300gram tuzsuz beyaz peynir
-8 yemek kaşığı un
-8 yemek kaşığı irmik
-1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN: 

-3 su bardağı su
-3 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri tencereye alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Limon suyunuda ilave ediyoruz.
Kemalpaşa tatlısının hamurunu hazırlamak için; derin bir karıştırma kabında tuzsuz beyaz peyniri rendeliyoruz. Yumurtaları ekleyerek, rendelenmiş tuzsuz beyaz peynirle birlikte krema halini alana kadar elinizle karıştırıyoruz. İrmik, un ve kabartma tozu eklediğimiz hamurumuzu  kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvamda olan yağsız hamuru cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalara ayırıyoruz. Elimizle yuvarladığınız hamurları, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. Kemalpaşa tatlılarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında dinlenen ve ilk sıcaklığı giden kemalpaşa tatlılarını kaynamakta olan sıcak şerbet karışımına koyuyoruz. Şerbet içinde şişmesi ve yumuşaması için ters yüz ederek 10 dakika daha pişirdiğiniz tatlıları dikkatli bir şekilde servis tabağına alıyoruz. Tatlımızı soğuduktan sonra servis ediyoruz.

NOT:
Bu tariften yaklaşık 20 adet çıkmaktadır.

Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .