Son yazılar

12/05/2015

KAYMAKLI VE KAYISILI KURABİYE



Çay davetlerimde kurabiye olmazsa olmazıdır. Değişik lezzetleri ve sunumları ile sofralarımı süslemesine bayılıyorum. Kayısılı kurabiyelerim de bunalardan biri. Denemenizi önereceğim ceviz ve kayısı gerçekten güzel bir ikili.

MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı şeker
100 gram kaymak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak kadar )
1 avuç ceviz
10 adet kuru kayısı
Bulamak için toz şeker
Frambuğaz sosu
Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:
Tüm hamur malzemelerimizi derin bir kasede yoğuruyoruz. Unumuzu azar azar karışımımıza ilave dernek yoğurmaya devam  ediyoruz.
Cevizden biraz küçük yuvarlaklar  oluşturarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Kayısılarımızı enine doğru ortadan ikiye kesiyoruz ve kurabiye hamurlarımızın ortasına önce yarıya böldüğümüz cevizlerimizi yerleştiriyoruz ardından da kayısılarımızı hafifçe bastırrak yerleştiriyoruz. Kurabiyelerimizi elimize alarak bir kaseye koyduğumuz şekere buluyoruz. Tekrar tepsimize diziyoruz. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz. Soğuyan kurabiyelerimize son dokunuşu farmbuğaz sosu ile süsleyerek yapıyoruz. Toz fıstıklar serpiştirdikten sonra ise kurabiyelerimiz sunuma hazır hale geliyor.
Afiyet olsun.

Paylaş:

9 yorum :

  1. Cok guzel gorunuyor bu ara kurabiye takintim olustu bir suru cesit denedim bunuda listeme aliyotum sekerim yayinladigimda tabi sizden oldugunu tarifin etiketlerim canim..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Evet bende de durum aynı şu aralar her türlü kurabiye deneyip yemek istiyorum. Gülmutfağım. Denediğinizde yorumunuzu da almayı çok isterim.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem.. Ellerinize sağlık.. Ağızlara layık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Süper ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Süper ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, tarifleriniz çok güzel sizi takip ediyorum. sizi de sayfamda görmekten mutluluk duyarım. :) sevgilerimle.. kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .