Son yazılar

12/13/2015

KAYMAKLI KALBURABASTI




Türk tatlı kültürümüzün enfes lezzetlerinden biri olan kalburabastı tatlısı, adından da anlaşılacağı gibi kalbur adı verilen bir alet ile yapılmaktaydı. Fakat günümüzde değişen koşullar ve pratik yaşam tarzı biz bayanlarında bu işi pratik hale dönüştürmesine sebep oldu. Artık her evde bu şekli vermek mümkün Tatlımızın tadı ve kıvamı na gelirsek eğer tek kelime ile harika. Mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız.


MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı irmik
100 gram kaymak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak kadar )
İçerisine 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

ŞERBETİ:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI:
Tüm hamur malzemelerimizi derin bir kapta yoğuruyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Kulak emesi yumuşaklığına gelene kadar unumuzu yoğurdukça eklemeye devam ediyoruz. Ben şeklini vermek için firitözümün tel süzgeçli kısmını kullandım. Rendenizin orta boy delikli kısmını da kullanabilirsiniz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içerisine  ceviz parçaları koyuyoruz şeklini ereceğimiz kalıba koyarak bastırıyoruz ve kapatıyoruz. Yavaşça kalıptan çıkartarak yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri hafif kahverengiye dönenen kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan sıcak tatlımıza ılık şerbetimizi gezdiriyoruz. Tatlımızı en az 1 saat dinlendirdikten sonra sunum aşamasına geçiyoruz. Üzerini Antep fıstıkları ve rendelediğimiz limon kabuğu ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.


Free Hit Counter
Free Hit Counter

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .