Son yazılar

12/09/2015

KAPALI HİNDİSTANCEVİZLİ ARMUT TATLISI








Harika bir tatlı tarifim sizlere misafir oluyor bu akşam. Kuru kayısı ve ceviz dolu bu tatlı tam bir bomba oldu.. Deneyenlerden gelen olumlu mesajlar da bunun kanıtı oluyor. Ben açıkcası bu tatlıdan çok memnun kaldım. Ceviz, kuru kayısı ve diğer tüm lezzetlerin bileşiminden de başka bir sonuç beklenemezdi diye düşünüyorum. Bunun gibi daha bir çok tatlı tarifimi de mutlaka incelemenizi öneririm.

MALZEMELER:


-4 adet büyük boy armut

-4 adet milflöy hamuru
-5 adet kuru kayısı
-Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket Hindistan cevizi

ŞERBETİ İÇİN:


-3 su bardağı su 

-2,5 su bardağı şeker
-Yarım dilim limon

HAZIRLANIŞI:


Armutları soyarak hazırlamış olduğumuz şerbetin içerisinde biraz yumuşayınca kadar pişiriyoruz. Ezilecek halde olana kadar pişirmemeye dikkat ediniz. Soğuyan armutlarımızın baş kısımlarını görseldeki gibi keserek orta kısımlarını oyucu aparatınız var ise onunla yoksa tatlı kaşığı yardımı ile diplerini de alarak çıkartıyoruz.

4 adet milflöylerimiz hafif çözülmeye başladığında merdane yardımı ile açarak büyütüyoruz ve şerbetten çıkan tatlandırdığımız armutlarımızı milflöy hamurlarımız ile kaplıyoruz. Kapladığımız armutlarımızın içerisini bir kasede karıştırdığımız küp küp doğranmış kuru kayısı ve iri çekilmiş cevizler ile dolduruyoruz. Armutların kapaklarını kapatmadan önce tüm çevresini Hindistan cevizine buluyoruz ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızaracak kadar pişiriyoruz. fırından çıkan sıcak tatlımızın çevresine ılık şerbetimizden bir kaç kaşık gezdiriyoruz. Kapaklarını da kapattığımız tatlılarımız yanında isteğe göre kaymak eşliliğinde servise hazırdır.

Afiyet olsun.











Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .