Son yazılar

12/13/2015

KAHVELİ FİYONK KURABİYE




Evimizde mis kokuların yayılmasına sebep olan 5 çaylarımızın olmazsa olmazı kurabiyeler genellikle  hanımların tarif defterinde bir kaç çeşidi ile mevcuttur. Geçmişte bir tesadüf ederi bulunan kurabiyeler şimdilerde sofralarda yerini özellikle çaylarımızın yanında almaktadır. Kahveli kurabiye ise değişik aromatik lezzeti ile epey bir ilgi odağı olmayı başardı.


MALZEMELER:
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
15-20 adet çikolata kaplı kahve çekirdeği
2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta önce unumuzu ve yağımızı, pudra şekerimizi iyice yoğuruyoruz. İçerisine kabartma tozu ve vanilya da ilave derek yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuzu iki parçaya bölüyoruz.  Bir parça ayırdığımız hamuru kakao ile yoğuruyoruz.
 Hamurlarımızın üzerini nemli bir bez ile kapatarak 20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.  Dinlenen hamurumuzun beyaz olanını tezgaha merdane yardımı ile açıyoruz. Bir fincan yardımı ile yuvaklak şekilde kesiyoruz. Üzerine kakolu hamuruda aynı şekilde keserek koyuyoruz.
İki kat olan hamurumuzu ortadan elimiz ile sıkarak birleştiriyoruz. Aynı işlemi diğer kurabiyelerimiz için de uyguluyoruz. Ben görselde de göreceğiniz gibi iki şekilde hazırladım.( Altta sade olarak ve altta kakaolu hamur olarak ) Hazırladığımız kurabiye hamurlarımızı yağlı kağıt serili tepsiye ara ara diziyoruz. Fiyonk yaptığımız orta kısımlarına çikolata kaplı kahvelerimizi koyuyoruz. 
175 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Free Counters
Free Counters

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .