Son yazılar

12/06/2015

KAHVALTILIK PASTIRMALI YUMURTALI LEZZET DİLİMLERİ



İlginizi çekebilecek tüm börek tarifleri

Diğer tüm kahvaltı tarifleri 
Farklı sunumlarla poğaça tarifleri 





Sevdiklerinizi ve kendinizi bu hafta sonu lezzet dilimleri ile şımartmaya ne dersini? Kahvaltıda klasik malzemelerle yapılabilecek orjinal lezzetlerden biri. Sunumu da epey ilgi çekiyor. Doyurucu ve leziz bu kahvaltılık dilimleri sevdiklerinize ve kendinize  mutlaka ikram etmelisiniz. Lezzetlerin birleştiği bu dilimler gerçekten beğenileri hak ediyor. Basit ama lezzet dolu bu dilimleri anlatabileceğim çok kelime var aslında. Sadece "Muhteşem " demek yetersiz kalıyor benim için. Şimdi bu lezzetli kahvaltılığı deneme sırası sizde. Öncelikle sizlerden isteğim, denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeniz olucak. Yapacağınız bu işlem diğer kişileri de bilgilendirmiş olacaktır. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler. Şimdi bu nefis tarifi paylaşma zamanı. :)

MALZEMELER:

-10 adet tost ekmeği
-5-6 dilim pastırma
-1 adet iri boy domates
-Tereyağı
-5 adet yumurta
-Tuz 
-Karabiber
-Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Tost ekmeklerimizi düz bir zemine diziyoruz ve toplam 5 adet olacak şekilde üst üste koyuyoruz. Üstte kalan tost ekmeklerinin orta kısmını oval şekilde kesiyoruz. Tekrar altta kalan tost ekmeğimizin üzerine koyuyoruz. 
Ayrı bir kapta pastırmalarımızı ve domateslerimizi minik küpler halinde doğruyoruz. Fırın tepsimizin zeminini önce sıvı yağ ile yağlıyoruz. Ekmeklerimizi üzerine diziyoruz ve ara ara ekmeklerimize teyeyağı sürüyoruz, üstte olan ekmeğimizin içerisine yumurtalarımızı tek tek kırıyoruz. Etrafına görselde de göreceğiniz gibi pastırmalı harcımızdan koyarak tuz, karabiber, kırmız biber döküyoruz. 175 derecede yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişiryoruz. Yaklaşık 20 dakika yeteli oluyor. Lezzet dilimlerimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmanız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız.

Adiyet olsun.




Güncel tüm tariflerim için; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .