Son yazılar

12/30/2015

GÜLLAÇ

Ramazan tatlısı tarifi
Sütlü tatlı taritleri

GÜLLAÇ
Osmanlı Saray mutfaklarının vazgeçilmez sütlü tatlılarından biridir Güllaç. Güllaç denilince de ilk aklımıza gelen Ramazan olur genelde. O mübarek ay yaklaştığında Güllaç zamanını bir ah çekerek beklerim. Ben, her daim güllaç severlerdenim aslında. Siz de öyleyseniz işte size klasik güllacın dışında çok beğeni alan farklı lezzetli bir sunum.




MALZEMELER:

4 adet güllaç yaprağı
2,5 litre süt
1 çay baradağı hindistan cevizi.
5 yemek kaşığı gül suyu
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz.
1 su bardağı vişne
Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede sütümüzü ve şekerimizi, gül suyumuzu 10 dakika kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Bu karışımın yarısını geniş bir tepsiye döküyoruz. Güllaç yapraklarımızı tek tek sadece bir kaç saniye bu karışıma batırıyoruz. Fakat yapraklar dağılacak kadar  sütte bekletmeyin. Yumuşayan güllaç yapraklarımızı ortadan ikiye bölüyoruz ve enine seriyoruz, iri çekilmiş ceviz ve hindistan cevizi serpiştirerek bol şekilde sarmaya başlıyoruz. Görseldeki gibi gül şeklini vereriyoruz. 4 adet güllaç yaprağımızdan toplam 8 adet gül şeklinde güllacımız olmuş oluyor. Bunlarıda tepsimize dizerek kalan sütümüzü çekmeleri için üzerlerine gezdiriyoruz. Sütü iyice çekmeleri için üzerlerini kapatarak 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Servis öncesi toz Antep fıstığı ve dilimlere kestiğimiz vişneler ile süslememizi yapıyoruz.

Afiyet olsun.











Paylaş:

2 yorum :

  1. Ay ay ay... Bayılırım güllaca. Bu sunumda harika olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ay ay ay.. Oh mis olmuş valla. Hayırlım güllaca. Sunum bir başka güzel. NADİDE

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .