Son yazılar

12/04/2015

ELMALI TART





Bu tatlı için aslında çok şey yazılmalı. Fakat lafı fazla uzatmadan tarifimize geçmek istiyorum. Çay davetlerinizde çekinmeden yapabileceğiniz lezzet garantili harika bir tart tarifini sizlerle paylaşıyorum. Ağızda dağılan tart hamuru ile bu lezzet gerçekten de beğeni almayı hak ediyor. Deneyin memnun kalacağınıza eminim. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eklemeyi unutmayınız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:
-1 paket margarin
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
-2,5 yemek kaşığı pudra şekeri ( hamuruna )
-3 adet elma
-4 yemek kaşığı dolusu şeker
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
-1,5 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta margarin, sıvı yağ yoğurt, un ve kabartma tozunu, pudra şekerini iyice yoğuruyoruz ve dinlenmesi için mutlaka en az yarım saat buzdolabında üzerini bez ile kapatarak bekletiyoruz.
İç harç malzemelerimizi hazırlamak için öncelikle elmalarımızı rendeliyoruz. Bir tavada rendelenmiş elmaları ve şekeri iyice pişiriyoruz. Tarçını ve cevizleri  de bu karışıma ilave ederek karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz hamurumuzudan üzerini süsleyebileceğimiz kadarını ayırıyoruz. Diğer büyük parçayı merdane yardımı ile çok kalın olmayan bir tabaka açıyoruz. Tereyağı ile yağladığımız yuvarlak borcama açtığımız hamuru seriyoruz. Üzerine iç harcımızı yayıyoruz. En son süslemek için ayırdığımız hamurumuz ile kalpler ve uzun çubuklar yaparak tartımızın üst kısmını süslüyoruz. 175 derede 30-35 dakika üzeri hafif kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tartımızı mutlaka en az 5 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.







Paylaş:

2 yorum :

  1. Ellerinize sağlık sunum çok güzel ve farklı afiyet olsun
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık sunum çok güzel ve farklı afiyet olsun
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .