Son yazılar

12/09/2015

EL AÇMASI HAMUR İLE KATMER



Gaziantep yöremizin özellikle pazar sabahı kahvaltılarında yenen ve düğün ertesi damadın erkek kardeşi tarafından alınan kız tarafına ve geline sunularak geleneği yaşatılan enfes mi enfes tatlılarımızdan biridir katmer. Siz de bu harika lezzeti mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER:
2 su bardağı un
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
Yarım inn sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ:
3 su bardağı süt
6,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı ayrıca şeker
1,5 su bardağı toz Antep fstığı

HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerimizi sıvı yağ hariç bir kapta yumuşak kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Üzerine yarım fincan sıvı yağ ekleyerek buzdolabında 1 gün dinlendiriyoruz.
Ertesi gün tencerede süt, irmik ve 2 yemek kaşığı şekeri kıvam alana kadar pişiriyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Ayrıca dinlenen hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüyoruz. Bir hamuru geniş bir tezgaha açabildiğimiz en ince şekilde açıyoruz. Bu aşamada çok ince bir hamur açmamız gerekiyor. Ortasına önce irmikli harcımızın yarısını  yayıyoruz. Ardından toz fıstklarımızın yarısını serpiştiriyoruz. 1 su bardağı şekeri de gezdiriyoruz ve bohça şeklinde kapatıyoruz. Kalan diğer hamur ile da kalan malzemeleri kullanarak aynı işlemi uyguluyoruz. En sn işlem olarak katmerlerimizin üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüyoruz. 250 ederecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Son dokunuşumuzu üzerine toz fıstık serpiştirerek yapıyoruz ve sıcak sıcak katmerimizi servis ediyoruz.
Afiyet olsun.








Paylaş:

3 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .