Son yazılar

12/13/2015

DONDURMALI FRAPPE

İlginizi çekebilecek tüm sıcak soğuk tatlı tarifleri.
Görülmeye değer lezzetlerin buluştuğu puf puf tüm poğaça tarifleri.
Sofralarınıza renk ve lezzet katacak farklı sunumlar içeren tüm salata tarifleri.






Havaların sıcaklığı biz insanları doğal olarak soğuk içeceklere yönlendiriyor. Bu dönemde de insan en çok ferahlık veren doğal içecekleri tercih ediyor elbetteki. İşte size nefis mi nefis ev yapımı pratik bir içecek. Bu lezzet dolu içeceğin tarifine geçmeden önce diğer içecek tariflerini de görmenizi öneririm.
Sıcak yaz günlerinde içilebilecek enfes tatlardan birisi. Frappe. Ancak özel mekanlarda rastlayacağınız bir içecek türüdür Frappe. Sezon bitmeden deneyin ve lezzetin keyfini sürün isterim. Pratikleri de bu güzel lezzete hemen hemen herkesin ulaşabileceğinin göstergesi oluyor. Bu yaz tüm misafirlerime ikram ettiğim ve hep olumlu yorumlar aldığım nefis bir içecek. Bu lezzeti bu yaz keşfetmiş olduğum için de üzüldüm açıkcası. Gerçekten çok çok özel bir tat çünkü. Tarife geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız. Yapacağınız bu küçük işlem diğer tüm kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi serin mi serin buzlu mu buzlu tarifimize geçmeye geldi. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-1,5 tatlı kaşığı nescafe. 
-2 tatlı kaşığı şeker
-4 yemek kaşığı su
-Süt
-Her bardağa 2 şer adet düşecek kadar buz küpü
-Vanilyalı dondurma

HAZIRLANIŞI:

Ağzını sıkıca kapatabileceğiniz küçük bir kap alıyoruz. Kavanozun içerisine nescafe, su ve şekeri koyuyoruz. İyice köpük köpük olana kadar çalkalıyoruz. Servis bardaklarımızın içerisine önce buz koyuyoruz ve üzerine iyice çalkaladığımız bu karışımı yavaş yavaş boşaltıyoruz. Üzerine soğuk sütü ilave diyoruz. Sütü ağzına kadar doldurmayın. En son vanilyalı dondurmamızı da kayarak servis ediyoruz. Enfes lezzetlerin buluştuğu serinlik veren içeceğimiz hazırdır. 
Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız. Bu ilme diğer kişiler içinde referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. 

Afiyet olsun.





Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .