Son yazılar

12/12/2015

ÇİLEK SOSLU CUP



 

 
Diyet yapanlar için de yenebilecek hafif ve lezzetli bu tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyorum. Sütlü tatlılarımız arasında en çok ilgi görenlerden biri olarak yerini hâlâ koruyor.


MALZEMELER:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı msırı nişastası

SOSU İÇİN:
2 su bardağı çilek püresi
1 fincan su
1,5 tepelem eyemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için çikolata
Yenebilir pasta boncukları 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede sütümüzü, şekeri ve nişastamızı çırpma teli yardımı ile kıvam alana kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız kadehlerimize eşit miktarda üzerinde iki parmak boşluk kalana kadar dolduruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Ayrı bir tencerede püre haline getirdiğimiz çileklerimizi nişata ve seker ile aynı şekilde karıştırarak pişiriyoruz ve onu da soğumaya bırakıyoruz. Daha önce kadehlere paylaştırarak soğumaya bıraktığımız muhallebili harcımızın üzerine 5 yemek kaşığı kadar sosumuzdan koyarak yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında soğutarak dinlendiriyoruz. Servis öncesi çikolata ve yenebilir pasta boncukları ile süslüyoruz.
NOT: Bu tariften görseldeki gibi büyük kadehlerde yaparsak 4 adet çıkmaktadır.
Afiyet olsun.


Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .