Son yazılar

12/18/2015

ÇİKOLATA SOSLU KALP KURABİYE







MALZEMELER:
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 4 bardak kadar )
1 çay bardağı toz fındık

SOSU İÇİN:
1 paket çikolata 
1 tatlı kaşığı margarin
Süslemek için hindistancevizi

HAZIRLANIŞI:
Tüm hamur malzemelerimizi un hariç bir kaba alarak yoğurmaya başlıyoruz ve unu en son azar azar yoğurdukça ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmiş olmamız gerekiyor.
Yoğurduğumuz hamuru 20 dakika kadar strech filme sararak buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu dinlenme hamurun lezzetlenip toparlanmasını sağlamaktadır.
Dinlenen hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha merfane yardımı ile açıyoruz. Kalp kalıp ile hamurumuzdan şekiller kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Bir kasede çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve içerisine 1 tatlı kaşığı margarinimizi ekliyoruz. Karıştıruyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerimizin yarısını bu sosa batırıyoruz. Sosların donması için buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Servis öncesi üzerlerine de hindistancevizi serpiştiryoruz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .