Son yazılar

12/06/2015

ÇİĞ BÖREK ( Çİ BÖREK )



Adını tarihte Kıpçaklardan alan -Çi- lezzetli anlamına gelen ve günümüze uyarlanmış adı ile pufuduk pufuduk Çiğ börek. Lezzetini bilmeyen yoktur. Görüntüsü de muhteşem. Çay davetleriniz için harika bir seçenek. Bu muhteşem tarif mutlaka herkesin tarif defterinde mutlaka yer almalı. Ben çok defa denedim ve çok ta olumlu yorumlar aldım. Şimdi bu nefis tarifi deneme sırası sizlerde. Tarife geçmeden önce lezzet dolu diğer tüm hamur işi tariflerimi de incelemenizi öneririm. Tüm lezzet dolu hamur işi tariflerim için lütfen tıklayınız.
Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi enfes pofuduk görüntüsü ile çiğ börek tarifimize geçme zamanı. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-150 gr. dana ve 150 gr. az yağlı koyun kıyması
-Yarım soğan
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı sirke
-3 su bardağı un
-Aldığı kadar su 
-Bir çay kaşığına yakın tuz
-Yarım pk. kabartma tozu.
-Kızartmak için sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI: 

Önce soğanlarımızı ince ince kıyıyoruz. Yavaş yavaş sıcak su ilave ederek karıştırıyoruz. Bir tavada 5 dakika kadar kıymalı harcımızı pişiriyoruz ve istediğimiz ölçüde tuz, karabiber ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. 
Ayrı bir kapta hamur malzemelerimizi; sıvı yağ, un, sirke, su, tuz ve kabartma tozunu iyice yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Yoğurulan hamuru 15 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra merdane yardımı ile çok kalın olmayan ince bir hamur açıyoruz. Düzgün bir şekil için kahvaltı tabağını hamurun üzerine koyarak sınır çizebilirsiniz. Kestiğimiz hamurumuzun ortasına iç harcımızdan koyarak harcı iyice yayıyoruz. Hamuru resimde de gördüğünüz gibi ikiye kapatarak kenarlarını çatal yardımı ile bastırarak yapıştırıyoruz. 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Büyük bir tavada yağımızı iyice ısıtıyoruz ve yağın üzerimize sıçramasını önlemek amacı ile börekleri vücudumuza yakın taraftan başlayarak vücudumuzdan ters tarafa doğru yağlı tavaya koyuyoruz. Geniş bir tabağa böreklerimizin yağını çekmesi için peçete seriyoruz. Ters yüz şekilde kızarttığımız pofuduklarımızı bu tabağımıza koyuyoruz. Yağı süzülen böreklerimiz bu aşamadan sonra sunum için hazırdır. Lezzet dolu puf puf böreklerinizi ikram etme zamanı. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı lütfen eksik etmeyiniz.
Afiyet olsun.

Güncel tariflerle dolu yepyeni lezzetli tariflerimi de mutlaka incelemelisiniz.


Paylaş:

6 yorum :

  1. Ellerinize sağlık , çok severim, hemen yapacağım

    YanıtlaSil
  2. Çıtır çıtır. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. EMELCİM MİSSS ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM :) KOCAMAN SEVGİLER
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  4. Yorumların için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. harika canım ellerine sağlık :-*

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ediyorum Rojdanın mutfağı.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .