Son yazılar

12/24/2015

ÇİÇEK KURABİYE

İlginizi çekebilecek puf puf tüm poğaça tarifleri







O kadar çok kurabiye tarifi ve sunum şekilleri var ki. Bu lezzetler sayesinde bende tam bir kurabiye canavarı olup çıktım. Çay molalarımın neredeyse olmaz sa olmazı haline geldi. Ağızda dağılan kıvamını beğenen çok. Çocuklar için de yapabileceğiniz şekli ve lezzeti itibariyle ilgi  toplayan leziz kurabiyelerden birdir Çiçek kurabiye. Pratik olup bu kadar lezzetli olması çok beğeni almasının bir diğer sebebi oluyor. Görüntüsünden ötürü neşeli kurabiyeler olarak adlandırıyorum kendi içimde. Sayfamızda yer alan farklı lezzetlerle ve sunumlarla dolu tüm kurabiye tariflerimide mutlaka görmenizi öneririm.
Bu nefis kurabiyelerin tarifine geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmenizdir. Bu işlem ile diğer kişilere referans teşkil etmiş olacaksınız. Bunu unutmayınız. Şimdi neşeli kurabiyelerimin tarifini anlatmaya başlayabilirim. Sevgi ve lezzet solu günler.

MALZEMELER: 

  • 150 gram tereyağ gurme
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un ( yumuşak yoğurulabilecek kıvamda olucak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 damla limon aroması
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao

SÜSLEMEK İÇİN:


  • Bal
  • Toz Antep fıstığı 


HAZIRLANIŞI:

Tüm kurabiye hamuru malzemelerimzi  bir kapta yoğuruyoruz. Unumuzu ise yoğurdukça yavaş yavaş ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar kopartarak elimizle yoğuruyoruz ve görseldeki gibi bir adet ortaya 5 adet etrafına diziyoruz. Papatyanın yaprak kısımlarını çok sıkı yapmanıza gerek yok zaten kabararak genişleyecekler.

Yağlı kağıt serili tepsimize aralıklarla diziyoruz. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizin orta kısımlarına soğuduktan sonra elimizle çok az sadece fıstıkların yapışmasını sağlayacak kadar bal sürüyoruz ve çay kaşığı yardımı ile ballı kısma çekilmiş Antep fıstığı döküyoruz. Daha sonra ters çevirerek fıstığın fazlasını tabağa döküyoruz. Nefis neşeli kurabiyeleriniz  biraz dinlendikten sonra sunum için hazırdır. Bu nefis lezzeti sevdiklerinizle de paylaşmayı ihmal etmeyiniz. Sayfamızda yer alan lezzetlerden denediğiniz tarifler için yorum ve beğenilerinizi bildirmeyi unutmayınız lütfen.

Afiyet olsun.







Güncel olan lezzetlerle dolu tüm tariflerimi de incelemenizi öneririm.

Paylaş:

9 yorum :

  1. ellerinize sağlık.. Kurabiye canavarı olarak aldım bir tane kahvemin yanına

    YanıtlaSil
  2. Oh iy yaptınız. Şu aralar inanın ben de kurabiye canavarı gibiyim. Her türlüsü gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok severim kurabiyeyi ☺☺☺☺

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok severim kurabiyeyi ☺☺☺☺

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Yasemin hanım.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Çiçek kurabiyeler nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Nahide hanım ( renkli pasta sepeti) güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Siedacım yorumun beğenin için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .