Son yazılar

12/06/2015

ÇİLEKLİ CHESSECAKE




M.Ö. 776 yılında Olimpiyat Oyunlarında sporculara enerji vermesi için  sunulan  bu gösterişli tatlının tarihi  Antik Yunan Medeniyetlerine kadar dayanmaktadır. Şimdilerde ise 5 çaylarının ve akşam keyiflerinin süslü güzeli olarak yerini baş köşede almıştır. Bu leziz tatlıya ait bir birçok tarif bulunsa da epey bir beğeni toplayan bu lezzeti bir de kayınvalidemin tarifi ile sizlere sunuyorum.





ÇİLEKLİ CHESSECAKE MALZEMELERİ:

-1 kutu krema ( 200 ml.)

-200 gram (1 paket) labne peyniri
-Yarım şişe vanilya özü ya da 1 paket vailya 
-80 gram ( 1 paket) beyaz çikolata
-2 paket Altınbaşak bizküvi
-2 yemek kaşığı becel
-1,5 su bardağı çilek
-İstenilen miktarda toz şeker 

HAZIRLANIŞI:


Öncelikle pastamızın kremasını hazırlayarak işe başlıyoruz. 1 kutu kremamızı karbeyazı koyu bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Labne peynirini ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatamızı da içerisine ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Buzdolabında dinlendiriyoruz.

Pastamızın taban kısmı için ise önce becel yağımızı eritiyoruz bisküvileri elimiz ile iyice un haline getirdikten sonra erittiğimiz yağımızı üzerine döküyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Büyük kelepçeli pasta kalıbımızın tabanına bisküvili harcımızı düzgün bir şekilde yayıyoruz. 250 derecede üzeri hafif kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan bisküvili tabanımızı soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan tabanımızın üzerine kremalı karışımımızı döküyoruz. Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada pastamızın üst kat süsleme işlemlerini yapmaya başlıyoruz. 
1,5 su bardağı çileğimizi iyice yıkıyoruz ve yeşil yapraklarından ayırıyoruz. Bir tavaya koyuyoruz ve damak lezzetimize göre koyacağımız ( ben 1 fincan kullandım ) toz şeker ile kaynatıyoruz. Kaynayan çileklerimizi rondoda çekerek püre haline getiriyoruz. Buzdolabında dinlenen cheesecake imizin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Tekrar buzdolabına dinlenmesi için koyuyoruz en az 5 saat kadar dinlenen leziz pastamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.






Free Counter
Free Counter

Paylaş:

4 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor nefisss ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor nefisss ellerinize sağlık
    yaseminlemutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Sevgili adaşım ellerinize sağlık…
    Nefissss görünüyor…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .