Son yazılar

12/03/2015

ÇAY LOKUMU

Geçmişten günümüze esintiler taşıyan tüm börek tarifleri.
Sünger gibi pandispanyaları ile tüm pasta tarifleri.

Nefis kek tarifleri için sayfazımızı mutlaka incelemelisiniz.



 Bu gün özellikle kahvaltılarınız için harika bir önerim var sizler için. İster beş çaylarınız için isterseniz de kahvaltılarınız için deneyebileceğiniz bir lezzet. Diğer lezzetlerle dolu tüm hamur işi tariflerimide mutlaka görmenizi öneririm.
Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmeyiniz. Yapacağınız bu yorum ve beğeniler diğer kişiler için referans olmaktadır. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler dilerim.

MALZEMELER:


-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Kızartmak için sıvı yağ
-2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta yumurta, yoğurt, tuzumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Unumuzu en son azar azar ekliyoruz.  Kabartma tozumuzu da bu karışıma ilave dediyuruz. Ele yapışmayacak kıvam alana kadar unumuzdan eklemeye devam edeceğiz. Hamurumuzdan 3 ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Düz bir zemine merdane yardımı ile 1 cm. kalınlığında bir tabaka olarak hamurumuzu açıyoruz. Hamurumuzdan alarak açtığımız bu parçalarımızı ucu tırtıklı bir kesici ile ya da bıçak ile kare kare şekiller kesiyoruz. Sıvı yağımızı bol şekilde bir tavaya koyuyoruz. Yağımız iyice kızgınlaşınca  kestiğimiz parçalarımızı içerisine atıyoruz. Hafif kahverengiye dönene kadar kızartıyoruz. Çay lokumlarımız servise hazırdır. Çaylarınızın yanına özellikle de kahvaltılarınızın yanına çok yaşıkaşacak muhteşem bir lezzet. Sayfamızda yer alan denemiş olduğunuz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız lütfen.

Afiyet olsun.


















Güncel olan tüm tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
Free Counters
Free Counters



Paylaş:

4 yorum :

  1. Annem buna kabarcık der :) eskiden çayın yanına çok yapardı ellerinize sağlık <3

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı şeylerde olduğu gibi bu lezzetinde adı yöreden yöreye göre değişiyor. Beğeniniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum.

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .