Son yazılar

12/09/2015

BULGURLU MUSKA BÖREK



Her ailede sevilerek yenilen ve çay davetlerimizin vazgeçilmez lezzeti olan börek, her yörede değişik iç malzemeleri ile hazırlanarak sunulmaktadır. Bulgurlu börek hem doyurucu hem de lezzetli olmasından dolayı sıkça tercih edilen böreklerimiz arasında yerini korumaktadır.

MALZEMELER:
4 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı sıcak su
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Tuz 
Karabiber
1 su bardağı galeta unu
ÜZERİ İÇİN:
8 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Soğanlarımızı ince ince kıyıyoruz. Sıvı yağ, kıyma ve salçamızı da ekleyerek bir tavada kavuruyoruz. İyice yıkadığımız bulgurumuzu ve sıcak suyumuzu da bu karışıma ilave ederek karıştırıyoruz. Tencereyi ocaktan alaraka kapağını kapatıyoruz. Böylece bulgurlarımız şişmeye başlayacaktır.
Tuz, karabiber ve cevizlerimizi de ilave derek  karıştırıyoruz. Bir kapta üzeri için kullanacağımız yağ ve suyu çırpıyoruz ve geniş bir alana serdiğimiz yufkamızın üzerine yayıyoruz. Yufkalarımızı eşit olarak 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
Yufkalarımızın uç kısmına harcımızdan koyarak çapraz şekilde sarmaya başlıyoruz. Sardığımız yufkalarımızı önce yumurta sarısına ardından galeta ununa buluyoruz. Yağlanmış tepsimize dizerek 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.


Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .