Son yazılar

12/03/2015

TUZLU KURABİYE



Merhabalar, bu gün hazırladığım nefis kurabiyelerim var sizler için. Tam bir pastane tarzında bu kurabiyeler. İstediğiniz şekilde şekillendirebileceğiniz ağızda dağılan harika tatlar. Bence tarif defterinizde mutlaka bulunması gereken bir tarif. Ben üzerlerini haşhaş, susam ve çörek otu olarak farklı farklı yaptım. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz. Yani hem şekli hem süslemesi zevkinize kalmış. 
Bu nefis tarifimize geçmeden önce bir başka tuzlu kurabiyem olan TUZLU LOR KURABİYESİ tarifimi de mutlaka incelemenizi öneririm.
Tarife geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız. Bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım paket margarin

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 tatlı kaşığı sirke

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un

  • 1 paket kabartama tozu

  • Üzerine yumurta sarısı

  • Susam, çörek otu
HAZIRLANIŞI:

Tarifimize başlamadan önce margarinizimizi oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Yumuşayan margarinimiz ile birlikte un hariç tüm hamur malzemelerimizi derin bir kaba alıyoruz. Bu karışıma unumuzu yavaş yavaş yoğurdukça ilave ediyoruz.
Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir kıvamda omalı. İyice yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini nemli bez ile yada strech filim ile sararak 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen ve kendini toparlayan hahamurumuzu merdane yardımı ile açarak istediğimiz gibi şekillendiriyoruz.  Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Kurabiyelerimizi hafif aralıklarla diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve dilediğiniz şekilde susam ya da çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar ( yaklaşık 15 dakika ) pişiriyoruz.

Afiyet olsun.





Paylaş:

2 yorum :

  1. Ellerinize sağlık güzel görünüyorlar:))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fulya hanım, beğeniniz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .