Son yazılar

2/22/2016

NANELİ LİMONATA

Nefis içeecek tarifleri
Limonata tarifleri

Sıcak yaz günleri kapımıza dayanmışken mutlaka denemenizi önereceğim muhteşem bir lezzet.
NANELİ LİMONATA
Dondurmalı Frappe tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

Limonatada yer kan limonun kökeni Çin'e dayanmaktadır aslında. Limonata  Pers İmparatorlundan Arap Ülkelerine oradan da Akdeniz ülkelerine kadar giden bir geçmişe sahiptir. Özellikle yaz günlerinde tercih ettiğimiz limonata serinletici olması sebebi ile sıklıkla yaptığım bir içecek olarak liste başında yerini almaktadır. Ben çok tatlı limonata tercih etmiyorum. Yani şeker oranı çok fazla olsun istemiyorum. Bu sebeple bu oran tam benlik. Siz dilediğiniz gibi şeker oranını arttırabilesiniz. Normal limonatanın dışında naneli olması çok da faydalı oluyor. Bu lezzeti sizlere güvenle öneriyorum. Mutlaka deneyin ve sevdiklerinize ikram etmeyi ihmal etmeyin. Tarif öncesi sizlerden ricam denediğini tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi bırakmayı unutmamanız. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler dilerim. Diğer tüm içecek tariflerime BURADAN  ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER:

-6 adet limon
-4 yaprak taze nane
-7 su bardağı su
-8 yemek kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle limon kabuklarımızı beyaz kısımlarına dikkat ederke rendeliyoruz. Limonlarımızın suyunu sıkarak rendelediğimiz kabuklarımıza ilave ediyoruz. Şekeri, nane yapraklarını ve 2 bardak suyu ekliyoruz karıştırıyoruz. Bu karışımı 1 gün buzdolabında dinelendiriyoruz.
Dinlenen limonatamızı süzgeçten geçiriyoruz ve kalan 5 bardak suyumuzu da ilave ediyoruz. hazırlanmış olduğumuz limonatamıza nane yapraklarımızı tekrar ekiliyoruz. Sunumumuzu tamamlıyoruz. 
Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .