Son yazılar

12/06/2015

KARNIYARIK



MALZEMELER: 
1 kilo patlıcan
4-5 adet yeşil biber
500 gram kıyma
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon
Tuz 
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI: 
Öncelikle işe patlıcanlarımızı alacalı soyarak başlıyoruz. Soyduğumuz patlıcanlarımızın zeminde düzgün duran tarafının tersi kısmından ortadan bıçak yardımı ile kesik atıyoruz. Gerekli miktardaki sıvı yağımızı geniş bir tavaya koyuyoruz ve patlıcanlarımızı kızartmaya başlıyoruz. Çevirerek kızarttığımız patlıcanlarımızı soğumaları için bir kenara alıyoruz.
İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Yeşil biberlerimizi, kırmızı biberlerimizi ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz, soğanlarımızı yemeklik şekilde küp küp doğruyoruz. Bir tavada kıymamızı, soğanlarımızı, sarımsaklarımızı önceden rondoda püre haline gelmeyecek şekilde çektiğimiz domateslerimizide ekleyerek soteliyoruz. Kimyon, tuz karabiber ilave ederek bir kaşık yardımız ile ortasından kesikler attığımız patlıcanlarımızın içerisine yerleştiriyoruz. Tepsimize hazırladığımız karnıyarıklarımızı diziyoruz.
2 su bardağı ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyerek çatal yardımı ile salçayı eritiyoruz. Tepsimizin içerisine döküyoruz. 180 derece fırında 20  dakika kadar daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Paylaş:

Yorum Gönder

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .