Son yazılar

3/01/2016

DİŞ BUĞDAY PARTİSİ SOFRAM






29.12.2013 yılı... Her aile için çocuğu çok çok önemli ve değerlidir elbette. Hele ilkler bambaşka oluyor. İlk dişi, ilk anne baba deyişi, ilk adımları, ilk okul günü, evlilik için ilk adım atışı...Hepsi ayrı özeldir. Duygu dolu. İşte bu gün her anne baba için çok özel olan ilklerden biriydi bizim içinde. Oğlumuzun ilk dişinin kutlaması. Hazırlıklar yapıldı. Giyinip kuşanıldı. Vakit varken misafirleri bekleme aşamasında bizde sarıldık fotoğraf makinalarına. Ben herşeyi kendim yapmasını , başarmasını seven bir insanım. Bu sebeple oda süslemelerine kadar hepsini ben hazırladım. Günler öncesinden heyecanla :)) . Duvarlara yaptığım 1 yaş diş yazılarının görselini o telaşla çekime alamamışız maalesef. 
Oğlum ilk dişini 7. ayında çıkarttı. Bu süre içerisinde bana hiç zorluk yaşatmadı çok şükür. Ne gece uykusuzlukları ne ateşlenmeler ne de huysuz ağlamalar olmadı bizde. Bu sebeple çocuğu diş çıkartma döneminde olan her annenin böyle rahat bir dönem atlatmalarını diliyorum. Bazen zor atlatan anneleri duymuyorum değil hani. Gelelim yaptıklarıma. Hepsini özenle hazırladığım lezzetlerimle işte sofram. Neler mi var soframda? Baş tacımız elbetteki diş buğdayımız. ( bloğumda tarifini paylaştım ) Lezzeti gerçekten muhteşem oldu. Tavsiye ederim. Patatesli börek, bol çikolatalı yaş pastamız fındıklı ve Hindistan cevizli trufflar. Makarna salatası ve tarçınlı şeker hamuru diş kurabiyelerim vardı. Fanatik bir Fenerbahçeli aileye gelen oğluma Fenerbahçeli pasta yapmak istedim. Hepsi için sonuç bence muhteşem olmuştu. Misafirlerimden gelen olumlu yorumlarda elbette ayrı güzel oldu. Gün sonunda arta kalan yorgunluğa deydi anlayacağınız. Benim için, eşim ve en önemlisi oğlum için unutulmayacak anılar kaldı bu günden. 
Sizlerde çocukları, aileleri ile bu dönemi yaşayacak tüm evebeynlere şimdiden anılarında kalacak mutlu, neşe dolu kareler diliyorum. Sevgi ile kalın...




Paylaş:

8 yorum :

  1. O masada bende olmak isterdim :)) Her şey harika olmuş ellerinize sağlık :)
    Rabbim evlatlarımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu ömürler nasip etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve beğeniniz için çok çok teşekkür ediyorum Açelya hanım. Evet Allah'ımızın en güzel en tatlı emanetleri onlar. Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın.

      Sil
  2. Amin Emel Hanımcım amiin..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Emel Hanım yine şahanesiniz :) Bende çocuklarla ilgili yapılan her etkinliği çok seviyorum <3 Musmutlu günler

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim Gözde hanım. Evet çocuklar için yapılan etkinlikler kutlamalar çok güzel anılar bırakıyor.

      Sil
  4. ellerinize sağlık her şey çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendi işini özenerek her şeyi el emeği olarak yapınca güzel oluyor bence. Bu sofra ve süslemeler de benim için öyle oldu. Beğenmenize ayrıca çok sevindim.

      Sil
  5. Herşey çok güzel görünüyor. El emeği göz nuru okmuş herşey. Maşallah. Nadide

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .