Son yazılar

1/11/2016

YOĞURTLU BAKLA YEMEĞİ





Baklanın faydalarını bilmem duydunuz mu? İdrar yollarını temizleme özelliğinden tutunda, baş ağrısına, sindirim sistemini düzenlemeye kadar faydaları vardır. Ayrıca şeker hastalarında kan şekerini düşürme özelliğine sahiptir. Böbreklere iyi gelerek böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur, kabızlığa iyi gelir. Tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta barındırmaktadır. Göğüs hastalıklarına ve öksürüğüne iyi gelmektedir. Bakla tanelerinizden yapılan pürenin yaralara sürülerek iyileştirme özelliğini de unutmamak gerek. Evet bu kadar bilgiden sonra bu sebzeyi buzdolabımızdan eksik etmemeliyiz diye düşünüyorum. Benim çocukluktan bu yana yediğim ve lezzetini çok sevdiğim bu yemeği şimdi eşime ve oğluma ikram ediyorum. Zeytinyağlı yemeğinin dışında değişik bir tarzda denemek isteyenler için işte size nefis bir etli bakla yemeği. Özelliklide gelişim çağındaki çocuklarımızı bu lezzetler ile mutlaka tanıştırmalıyız. Sağlık ve sevgi ile kalın.




MALZEMELER:

-Yarım kilo taze bakla
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-5-6 bardak et suyu ( bunun yarısını su olarak da kullanabilirsiniz )
-200 gram kuşbaşı doğranmış et
-2 su bardağı  nohut
-Tuz
-Safran ( haspir )

HAZIRLANIŞI:

Yemeğimize başlamadan bir gece önce nohutumuzu suda dinlendiriyoruz.
Ertesi gün şişmiş olan nohutlarımız ile birlikte etlerimizi kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika arası düdüklüde haşlıyoruz. Bu arada baklalarımızı taze fasulyeden biraz daha küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz. Bol suda iyice yıkadıktan sonra yine bol suda yumuşayıp dağılmayacak kadar haşlıyoruz. Haşladığımız baklalarımızın suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tencereye yoğurdumuzu koyuyoruz. İçerisine un ve yumurtamızı ekliyoruz ve çırpma teli yardımı ile seri bir şekilde karıştırıyoruz. Bir kepçe haşladığımız et ve nohutun suyundan koyarak harcımızı sulandırıyoruz. Yumurtamızın pişmemesi için çırpma teli ile hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. 5 su bardağı et suyumuzdan koyuyoruz. Önce nohut ve etlerimizi koyuyoruz. Tuzumuzu da ilave ederek suyunu süzdüğümüz baklalarımızı ekliyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişiriyoruz. Eğer un ölçünüz fazla olduysa su miktarını arttırabilirsiniz.
En son yarım çay bardağı sıvı yağı cezvemize koyuyoruz. Kaynayınca içerisine 1,5 yemek kaşığı kadar safran ekliyoruz ve  birkaç saniye daha kaynaştıktan sonra yemeğimizin üzerine döküyoruz. Sosumuzun dağılmaması için bu aşamadan sonra çok karıştırmayınız. 
Lezzetli ve besleyici, sağlık deposu yemeğimiz servis için hazırdır. Sizlerden ricam denediğiniz tarifler için beğeni ve yorum yapmayı ihmal etmemenizdir. Yapacağınız yorum ve beğenenilerin diğer kişiler açısından referans teşkil edeceğini unutmayınız lütfen. 




Afiyet olsun.

Diğer tüm yemek tariflerim için http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/2016/01/yogurtlu-bakla-yemegi.html

Denenmiş güncel tariflerim için ise http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ adresini ziyaret etmeyi unutmayınız.








Paylaş:

8 yorum :

  1. Hiç denemedim bu yemeği. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunuzu takibe alıyorum yeni yayınlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, sayfama hoşgeldiniz. Bundan sonraki yorum ve beğenilerinizi görmek beni mutlu eder. Güzel yorumunuz için ayrıca teşekkürler. Evet şimdi bende sizi ziyarete geliyorum. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. fotoğrafa ve tabağın şıklığı görcekten çok güzel ama et tüketemediğim için içerisinden eti çıakrıp demek lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar, Gözdenin Blog günlüğü. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Evet et olmadan da bu faydalı yemeği deneyebilirsiniz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Baklayı çok severim.. Ama yalnızca ben seviyorum bizim evde..:) Sadece kendim için pişirsem de vazgeçemiyorum.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ediyorum Rojdacım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .