Son yazılar

1/27/2016

TAHİNLİ PEKMEZLİ ÇÖREK




Biz lezzetlere gönül vermiş kişiler için değişik tarzdaki lezzetleri sunmak çok önemlidir.  Hem görüntüsü hoş olsun hemen lezzet dolu isteriz. İşte bunun için enfes bir tarifim var. Bol ceviz dolu. Tahin ve pekmez karışımının verdiği tat zaten bambaşka. Besleyici olduğunuda unutmayın. Bu özelliği ile çocuklar için de harika bir öneri olup çıkıyor. Daha bir çok farklı sunum ve lezzetler içeren tüm hamur işi tatlı tariflerimi de mutlaka incelemenizi öneririm. Bunun için lütfen tıklayınız.
Nefis lezzetlerle tatlandırılmış bu çörek tarifimize geçmeden önce sizlerden bir ricam olucak. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmemeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.




MALZEMELER:

-1 Su bardağı ılık süt
-1 paket maya
-1 Su bardağı sıvı yağ
-Yarım su bardağı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-7 su bardağı un
-1 adet yumurta sarısı üzeri için

İÇ MALZEMESİ:

-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı tahin
-3 yemek kaşığı pekmez
-1 kase iri çekilmiş ceviz

-Sunum için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Un hariç tüm hamur malzemelerimizi derin bir kaba alıyoruz. Önce elimiz ile harmanlıyoruz. Unumuzu azar azar yoğurdukça ilave ediyoruz. Yumuşak bir kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olmamız gerekiyor. Hamurumuzu eğer varsa cam kaseye alıyoruz. Cam kasede daha kolay daha sağlıklı mayalandığı için cam kaseye alıyoruz. Yaklaşık 45 dakika üzerini strech filim ile kapatarak ılık bir ortamda mayalandırıyoruz.
Bu arada iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Sıvı yağ, tahin ve pekmezi bir tabağa koyuyoruz. çatal yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımdan 2-3 yemek kaşığı bir çay bardağına ayırıyoruz.ayırıyoruz.Cevizlerimizi iri iri kıyıyoruz. Bu iç harcımıza ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz.
 45 dakika sonra kabarmış  puf puf bir hamurumuz olmuş olacaktır. Bu hamurdan 2'şer ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Geniş ve temiz bir tezgaha biraz un serpiştirmiyoruz. Hamur topaklarımızı tek tek bu tezgaha koyarak açıyoruz. Burada hamurumuzu servis tabağı tabağı büyüklüğünde açmamız gerekiyor. Üzerine bir kaşık yardımı ile iç harcımızdan sürüyoruz. Her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yayıyoruz. Harcımızıda sürdüğümüz hamurumuzu çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarıyoruz. Bir bıçak alıyoruz. Rulo şeklinde sardığımız çöreğimizi bıçak ile enine doğru yaraya kadar yan yana iki eşit boyda kesik atıyoruz. Daha sonra bu hamurumuzu Gül böreği yapar gibi sarıyoruz. Uç kısmını görselde de göreceğiniz gibi hamurumuzun alt kısmına sıkıştırıyoruz. Çöreklerimi ister yağlı kağıt serili tepsiye yağlı kağıt yoksa da iyice margarin ile yağladığınız tepsinize diyebilirsiniz. Üzerine yumurta sarımızı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Enfes lezzetli çöreklerimizi isterseniz sıcak olarak ta servis edebilirsiniz. Fakat ben biraz dinlendirerek ılıklaşmasını bekledim. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpiştirdim. Daha önce 2-3 yemek kaşığı ayırdığım sıvı yağ, tahin ve pekmez karışımından kaşık yardımı ile üzerine gezdirdim. Görsel sunumunu da hazırladıktan sonra enfes çöreklerimizi ikram ediyoruz. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmanızdır. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız.

Afiyet olsun.






Paylaş:

4 yorum :

  1. Ellerine sağlık Emel hanım nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Beğeniniz için çok teşekkür ediyorum Gülay hanım.

    YanıtlaSil
  3. Aman Allah'ım.. Tahin , pekmez, ceviz.. En sevdiğim lezzetler bir arada buluşmuş.. Ellerinize sağlık.. Görüntüsü de süper...

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ediyorum. Lezzeti gerçekten çok güzel oluyor Nahide hanım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .