Son yazılar

1/06/2016

ISPANAKLI BÖREK





Tüm nefis çıtır börek tarifleri
Sebzeli börek tarifleri
El açması börek tarifleri
Yöresel börek Tarifleri






Ispanaklı böreği sevmeyeni ben henüz duymadım. Çıtır çıtır lezzeti ile misafirlerimin de her zaman beğeni odağı olmayı başarıyor bu börek. Fakat Ispanak toprakta yetişen bir sebze olduğu için bir kaç su yıkadıktan sonra bir süre de sirkeli suda mutlaka bekletmeyi unutmayınız. Kısaca ıspanak hakkında bilgi vermekte de fayda var. Ispanak içinde yüksek oranda demir, iyot, kalsiyum, klorofil, A, C ve K vitaminleri içeriyor. Ispanaktaki vitaminlerden tam manasıyla faydalanmak için taze ve çiğ tüketilmesi gerekiyor. Ispanak içeriğinin faydaları ise bir hayli fazla. Çeşitli antioksidanların yanı sıra içerdiği protein ve folik asit sayesinde alzheimer hastalığının düşmanı. Kemik gelişimi açısından da çok önemli. İlginç bir özelliğinden de bahsetmekte fayda var. Ispanak içerdiği folik asit sayesinde hamilelikte çocuğun özürlü olmasına sebep olan nedenleri asgariye indiriyor. Eğer folik asit eksikliği görülürse çocukta santral sinir sistemi sakatlığı görülüyor. Çeşitli kanser türlerinin de önüne geçiyor. Bu kadar faydası olan bir besini mutfağımızdan eksik etmememiz gereken daha bir çok fayda var aslında. Ben sizleri daha fazla bekletmeden hemen bu nefis böreğimin tarifine geçmek istiyorum. Sizlerden isteğim denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yapacağınız yorum ve beğenilerin değer kişiler için referans teşkil edeceğini unutmayınız . Sevgi ile kalın.

MALZEMELER

-4 adet yufka
-2 kilo ıspanak
-Yarım kalıp beyaz peynir
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 adet yumurta sarısı
-Susam
-Çörek otu
-Haşhaş
-Tuz

HAZIRLANIŞI:

Ispanaklarımızı bir kaç su yıkayarak sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra ıspanaklarımızı ince ince kıyarak derin bir kaba koyuyoruz. İçerisine peynirlerimizi ekliyoruz. Harmanlıyoruz.
Yufkamızı geniş bir tezgaha sarıyoruz ve enine doğru ortadan ikiye kesiyoruz. Geniş olan kısmına hazırlamış olduğumuz harcımızı seriyoruz. Yoğurt ve yağ karışımızdan fırça yardımı ile yufkamızın her yerine sürüyoruz. Yufkamızı geniş geniş sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yağladığımız yuvarlak borcama önce içten başlayarak be yufkamızı kendi çevresindedir döndürerek yuvarlak olarak yayıyoruz. Bu işlemler bitikten sonra en son hazırlamış olduğumuz yoğurtlu harcımızdan yine fırça ile tüm böreğimizin üzerine sürüyoruz. Bu işlem böreğimizin üzerinin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.  Yumurta sarımızdan da bolca sürüyoruz. Haşhaş, çörek otu ve susam serpiştirerek 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan böreğimizi dilimlere keserek sunumumuzu yapıyoruz. Tarifimin başında da belirttiğim gibi sizlerden ricam denediğiniz tüm tariflerim için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemenizdir. Yapacağınız yorum ve beğenilerin denemek isteyenseler için referans teşkil edeceğini unutmayınız.

Afiyet olsun.

Diğer tüm börek tariflerim için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/B%C3%96REKLER

Sayfamın güncel lezzet dolu tüm tariflerine dönmek için ;  http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/ sayfamı incelemeyi unutmayınız.

Paylaş:

6 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .