Son yazılar

1/01/2016

HÜNKAR BEĞENDİ ( Osmanlı Saray Mutfağından )
















Aslında bu yemek için yazılabilecek o kadar çok şey var ki. Ben öncelikle biraz kökenine inmek istiyorum. Osmanlı Saray mutfaklarından bu güne gelen geçekten muhteşem bir yemek. " Hünkarım beğendi mi? " ile başlayan bir serüvene sahip bu yemek. Lezzeti ve sunumu açısından geçekten muhteşem. Doyurucu ve sağlıklı olması da çokça yapılma sebebi oluyor. Yemek davetlerinizde yapabileceğiniz hem gözlere hem mideye hitab eden bu lezzet ve beğeni garantili yemeği mutlaka siz de denemelisiniz. Aslında pratik ve çok malzeme gerektirmeyen bu lezzet sunumu ile size artı puanlar kazadıracak. Beylerin özellikle gözlerini ışıldatacağına eminim. :) Şimdi bu güzel enfes lezzetin tarifine geçmeden önce sizden bir isteğim olucak. Denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi mutlaka bildirmeniz. Bu işlem ile diğer kişiler için referans teşkil etmiş olacaksınız. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.


MALZEMELER:

-200 gram kuşbaşı et
-2 adet patlıcan
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 adet soğan
-1 adet domates
-Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
-Tuz
-karabiber

BEŞAMEL SOS:

-3 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı un
-1 çay bardağı kaşar peyniri (isteğe göre peynirsiz olarak da yapılabilir )
-Süslemek için maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Yemeğimize başlamadan önce patlıcanlarımızı köz tavamızda ya da fırınımızda etrafına çatal yardımı ile delikler açarak közlüyoruz. Közleme işlemi bitikten sonra ılıkaşmaları için bir kenarda bekletiyoruz ve tamamen soğumadan soymaya başlıyoruz. Bir bıçak yardımı ile ince ince doğruyoruz.
Bir tavada önce etlerimizi ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı en son son salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyerek soteliyoruz. 15 dakika kadar sonra 1, 1,5 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
Ayrı bir tavaya tereyağımızı koyuyoruz. Eridikten sonra unumuzu ekliyoruz. Topaklanmamaları için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Daha önce kıydığımız patlıcanlarımızı bu karışıma ekliyoruz. Bir iki dakika karıştırarak pişirdikten sonra kaşar peynirimizi ekliyoruz. Tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağımızın zeminine beşamel soslu karışımızdan yayıyoruz. Üzerine iyice pişmiş olan etlerimizden koyuyoruz. Kıydığımız maydanozlar ile de süsledikten sonra leziz yemeğimiz sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.






      Diğer tüm yemek tariflerim için; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/search/label/YEMEKLER

      Günvücel olan tüm tariflerime için ; http://emelcelezzetlianlar.blogspot.com.tr/

      Paylaş:

      5 yorum :

      1. Harika bir sunum. Nefis bir lezzet. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

        YanıtlaSil
      2. Çok teşekkür esiyorum yorumunuz için.

        YanıtlaSil
      3. Nefis görünüyor enn sevdiklerimizdendir hünkâr beğendi ellerinize sağlık.
        gülayinmutfaginda...

        YanıtlaSil
      4. harika görünüyor canım ellerine sağlık...

        YanıtlaSil
      5. Gülay hanım ve Rojdacım yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

        YanıtlaSil

      Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

       
      ÜSTTE ÇIK
      Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .