Son yazılar

12/13/2015

SULU BÖREK



Osmanlıdan bu güne çay davetlerinde sofralarımızı süsleyen ve çeşitli görsel sunumlarla, çeşitli iç malzemeleri ile hazırlanan enfes lezzetlerimizdendir börek. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır ve puf puf olan sulu börek de bu enfes lezzetler arasında yer almaktadır.


MALZEMELER:
2 adet yufka
2 adet orta boy patates
Yarım kalıptan az beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Bir kase su
Üzerine yumurta sarısı
Susam

HAZIRLANIŞI:
Patateslerimizi haşlıyoruz ve suyunu süzdükten sonra püre haline getiriyoruz. İçerisine beyaz peynirimizi ve baharatlarımızı da ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
Yufkamızı geniş bi alana açıyoruz ve ortadan ikiye katlıyoruz. Yufkamızın büyüklüğüne göre 6 ya da 8 eşit üçnegenler kesiyoruz. Her bir dilim böreğimizi iki kat yufka ile sarılacak şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız iç harcından 1 yemek kaşığı kadar kalın olan kenarına koyarak sigara böreğinden iri dilimler halinde sarıyoruz. Fırına vermeden önce geniş bir kaseye su koyuyoruz ve böreklermizi suya batırarak bir kaç saniye bekliyoruz. Daha sonra tabanı yağlı fırın tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpiştiriyoruz. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.





Free Hit Counter
Free Hit Counter



Paylaş:

2 yorum :

  1. Bizim ailede ilk verdiğimiz isimle anmak gerekirse, Suya atılan börek:)))
    Nefistir nefis, elinize sağlık,bol susamlı da ayrı bir hoş olmuş...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle beğeni v yorumunuz için teşekkür ediyorum Fulya hanım. Evet sulu börek harika dışı çıtır çıtı oluyor. İkram ettiğim herkesine de bu yorumları alıyor olmak çok hoş. Sevgi ile kalın.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .