Son yazılar

12/06/2015

KÖFTELİ BRÜKSEL LAHANASI

İlginizi çekebilecek tüm hamur işi tarifleri

Sayfamızın en çok beğeni alan ve denenen tarifini mutlaka görmelisiniz.
Enfes tatlarla lezzetlendirilmiş yöresel esintilerinde yer aldığı tüm yemek tarifleri
















Hem sağlıklı hem farklı bir tarif isteyenler için muhteşem bir öneri. Köfteler lezzetin yanı sıra doyurucu bir özellikte veriyor bu yemeğe. Yanına pirinç pilavı ile muhteşem bir uyum sağlıyorlar. Brüksel lahanasının faydalarınıda göz ardı etmemenizi öneririm. 
Nefis lezzetli tarifimize geçmeden önce sağlıklı ve doyurucu olan tüm sebze yemekleri tariflerimi de incelemenizi öneririm.
Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için yorum ve beğenilerinizi eksik etmemeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-10 adet brüksel lahanası
-2 adet orta boy patates
-2 adet orta boy havuç
-1 adet limon
-4-5 adet arpacık soğan
-Tuz
-Karabiber

KÖFTESİ İÇİN: 


-500 gr. az yağlı koyun kıyması
-2-3 yemek kaşığı galeta unu
-Tuz
-Karabiber
-Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
-Bulamak için un

HAZIRLANIŞI: 


Yemeğimize başlamadan önce Brüksel lahanalarımızı iyice yıkıyoruz ve sap kısımlarını bıçak yardımı ile çok hafif  bir şekilde kesiyoruz. Havuçlarımızı soyuyoruz. Soyduğumuz havuçlarımızı ortadan ikiye keserek ince dilimler halinde kesiyoruz. Patateslerimizi soyuyoruz ve çok büyük olmayan küpler şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyuyoruz ve önce havuç ve patateslerimizi soteliyoruz. İçerisine arpacık soğanlarımızı ekliyoruz. Yavaşca karıştırıyoruz. Brüksel lahanalarımızı da ekledikten sonra üzerini biraz geçecek kadar ılık su ve limon suyu ilavesi yapıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte tenceremizin kapağını kapatarak yarım saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Köfte malzemelerimizi hazırlıyoruz.  Kıymalı harcımızdan cevizden biraz küçük toplar yapıyoruz ve kızartma öncesi köfteleri una buluyoruz. Kızarttığımız köfteleri soğuması için bekletiyoruz. Servis etmeden önce yemeğimize ekleyerek ve hafifce karıştırarak sunumumuzu yapıyoruz. Bu aşamada karıştırma işlemini sert bir şekilde boca ederek yapmamalıyız. 

NOT: Nefis yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis etmenizi öneririm.

Afiyet olsun.







Free Counter
Free Counter

Paylaş:

2 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .