Son yazılar

12/20/2015

KEMAN PASTA





Doğum günü için 2 gün süren hazırlıklar nihayet son buldu. Yumuşacık bir pandispanya, arasında irmikli pasta kreması ve içerisi meyve küpleri dolu pasta, lezzet küpü oldu çıktı. Müzik sever yeğenime yaptığım sürpriz pastaya gelen beğeni yorumları ise işin tüm yorgunluğa değen en güzel kısmıydı.

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:
4 adet yumurta
5 fincan şeker
6 fincan un
1 fincan sıvı yağ
1,5 fincan sıcak su
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1 çay baradağı süt


KREMASI:
1 litre süt
12 yemek kaşığı dolusu şeker
Yarım fincan irimik
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı dolusu mızır nişastası
3 yemek kaşığı gül suyu

ARA KAT MEYVE SÜSLEMESİ (mevsim meyvelerinden ):
2 adet şeftali
2 adet armut
10 adet vişne
Üzerine 2 paket kakaoulu kremşanti
1 su bardağı süt
100 gram margarin
süslemek için beyaz şeker hamuru

HAZIRLANIŞI:
1 su bardağı süt ile eritip oda sıcaklığında soğuttuğumuz margarinimizi 10 dakika kadar hız kesmeden çırpıyoruz. Donması için bıuzdolabında dinlendiriyoruz.
Pandispanya için, yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemelerimizi ve en son katı pandispanya malzemelerimizi karışıma ekleyerek keman şeklindeki kalıbımıza döküyoruz. Fırınımızın içerisine ısıya dayanıklı 1 kase su koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Bir tencerede süt, nişasta, un, irmik ve gül suyunu çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kıvam almaya başlayınca soğumaya bırakıyoruz. Üzerinin kaymaklanmaması için ara ara karıştırıyoruz.
Bir kaseye minik küpler halinde şeftali ve armutlarımızı doğruyoruz. Vişnelerimizin çekirdeğini çıkartıyoruz. Harmanlıyoruz.
Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyamızı servis edeceğimiz geniş bir alana ters çevirerek çıkartıyoruz ve düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesiyoruz. 1 çay bardağı sütün yarısı ile alt tabanı yarısı ile de üst tabanı ıslatıyoruz. Pastamız meyveli olduğu ve meyvelerinde kendi sularını bırakacağı için  bu orandaki süt ile ıslatmak yeterli oluyor. Arasına kremamızı eşit oranda yayıyoruz. Harmanladığımız meyve parçalarımızı da üzerine serpiştiriyoruz. Üst kat kekimizi kapatıyoruz. Üzerini kremşanti ile kaplıyoruz. Pastamızı buzdolabında 1 gün dinlendiriyoruz. Servis günü şeker hamuru ile süslemeler yapıyoruz. Bu aşamadan sonra pastamızı servise sunuyoruz.
NOT: Sizde pastanız için şeker hamuru çalışması yapacaksanız hamuru nişasta yardımı ile açabilirsiniz. Bu aşamada hamurun kurumaması için oldukça hızlı davranmanıZ gerekmektedir. 
NOT: Bu pandispanya tarifini en büyük boy dikdötgen borcam için de kullanabilirisiniz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

3 yorum :

  1. Harika bir pasta.! Emeğinize sağlık, keman figürleri artık hayatımızda her şeyde yer almaya başladı. Keman Kursu İzmir

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, yorumunuz için çok çok teşekkür ediyorum. Evet yeğenim için yapmış olduğum bir pastaydı. Keman, gitar gibi enstrümanlara çok ilgisi var.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, yorumunuz için çok çok teşekkür ediyorum. Evet yeğenim için yapmış olduğum bir pastaydı. Keman, gitar gibi enstrümanlara çok ilgisi var.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .