Son yazılar

12/12/2015

KABAK TATLISI

Nefis lezzetlerle dolu tüm poğaça tarifleri.
İlginizi çekebilecek hafif ve pratik sütlü tatlı tarifleri.
Sünger kıvamındaki tüm kek tarifler.





Harika bir lezzet ile kendinizi ve sevdiklerinizi ödüllendirmeye ne dersiniz? Bol cevizli halini sevmeyen yoktur sanırım. Mevsimi gelmişken yapmadan da  olmaz. Kestane şekeri kıvamında lokum gibi bir tatlı sunuyorum bende sevdiklerime. Sizde mutlaka deneyin. memnun kalacağınıza eminim. Sayfamızda yer alan diğer enfes tatlarla dolu tüm şerbetli tatlı tariflerimi de mutlaka görmenizi öneririm.Tarifinize geçmeden önce sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı mutlaka bildirmeniz. Yapacağınız bu işlem diğer kişiler için referans teşkil etmektedir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:


-2 kilo tatlı kabak
-3 su bardağı şeker
-2 su bardağı dolusu iri kıyılmış ceviz
-1 tane kabuk tarçın

HAZIRLANIŞI:

Kabaklarımızı çok dikkatli bir şekilde soyuyoruz ve dip kısımlarını mümkün olduğunca yeşil şekilde bırakmaya özen gösteriyoruz. Tenceremizin tabanına 1 su bardağı şeker döktüğümüz ve mümkün olduğunca kabakların yeşil olan alt kısımları altta kalacak şekilde tenceremize diziyoruz. En son üzerine kalan şekerimizi de üzerine döküyoruz. Kabuk tarçınımızı ekleyerek kısık ateşte yumuşak lokum gibi bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Bu aşamada tatlımızın şerbeti iyice kıvamlanmış olana kadar pişmeli. Pişen tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Servis öncesi tatlımızı servis tabaklarımıza alıyoruz ve son dokunuş olarak iri kıyılmış cevizlerimizden serpiştirerek sunumumuzu gerçekleştiriyoruz. Kestane şekeri kıvamındaki nefis tatlımız hazırdır. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız.

Afiyet olsun.














Free Hit Counter
Free Hit Counter



Paylaş:

2 yorum :

  1. bendede var bütün halde bekliyor yapılacak eline sağlık
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Ne güzel. Yaptığın zaman görselini bekleriz o halde. :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .