Son yazılar

12/05/2015

HÜNKAR ÇORBASI




Hünkar çorbasının kökeni adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı Saray mutfağına dayanmaktadır. Hünkarlarımıza özel günlerde sunulan bu lezzet günümüzde de bizlerin sofralarını şenlendirmeye devam etmektedir. Tavsiye edeceğim enfes tarifi ile şimdi sizlerle. Sizlerden ricam denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı ihmal etmemeniz. Bu işlem diğer kişiler için de referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Şimdi enfes dumanı üzerinde leziz tarifimize geçme zamanı. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

-3 litre tavuk suyu
-1 kilo patlıcan
-250 gram yoğurt
-1 su bardağı un
-3 adet yumurta sarısı
-1 adet soğan
-5 diş sarımsak
-200 gram tereyeğı
-1 adet limon suyu
-1 çay kaşığı nane
-Tuz 
-Karabiber.

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle patlıcanlarımızı közlüyoruz. Kabuklarını iyice soyduktan sonra yıkıyoruz ve ince ince kıyıyoruz. Bir tenceremize 1 tatlı kaşığı tereyeğını ayırarak geri kalanını koyuyoruz ve ince ince doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Renk aldıktan sonra patlıcanlarımızı ilave ediyoruz. Tavuk suyumuzu ilav ediyoruz ve 10 dakika kaynatıyoruz.
Bir kasede unu, yoğurdu, limon suyunu, yumurta sarısını ve baharatlarını iyice çırpıyoruz. Biraz çorbamızdan sıcak su alarak bu harca döküyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Kaynayan çorbamıza çorbamızı bir yandan karıştırarak harcımızı ilave ediyoruz. Ayırdığımız tereyağımızı bir tavada eritiyoruz ve naneyi koyuyoruz. Bu son karışımımızı da çorbamıza ekleyerek servise hazır hale getirmiş oluyoruz.
Afiyet olsun.

Paylaş:

1 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .