Son yazılar

12/13/2015

HİNDİSTANCEVİZLİ HALKA TATLISI







Kökeni Osmanlı Saray mutfaklarına dayanan şerbetli tatlılar o dönemde sunulan olmazsa olmaz lezzetlerden biriydi. Özel günlerde misafirlere özenerek hazırlanır ve sunulurdu. Günümüz mutfaklarında da sıklıkla yapılan bu tatlar çeşit çeşit ve eşsiz lezzetlerle varlığını sürdürmeye devam ediyor. Bu tatlımız da lezzeti ile şerbetli tatlılar arasında en çok beğenilen ve denenen tatlılarımız arasında yer almayı başarıyor. Denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bildirmeyi unutmayınız. Yapacağınız bu yorum ve beğeniler diğer kişiler için referans teşkil edecektir. Bunu unutmayınız. Sevgi ve lezzet dolu günler.

MALZEMELER:

  • 1 paket tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı hindistancevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket susam


ŞERBETİ:


  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon


HAZIRLANIŞI:

Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak soğumaya bırakıyoruz.
Bir kapta oda sıcaklığında erimiş olan tereyağımızı hindistancevizi ile yoğuruyoruz. İçerisine yumurtaları, kabartma tozunu, yumurta sarısını  ekliyoruz. Unu ise yavaş yavaş yoğurdukça ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmiş olmamız gerekiyor. Hazırladığımız hamurumuzu 20-25 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak halka şeklini veriyoruz. Bu halkaların orta kısınmlarınıda parmağımız ile ya da bir kapak ile yuvarlak açıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizmeden önce susama batırıyoruz ve tepsimize diziyoruz. 175 derecede üzerleri hafif kahverengi olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz. Tatlımız şerbetini çekerek dinlendikten sonra servise hazırdır. Tarif öncesi açıklama yazımda da belirttiğim gibi denediğiniz tüm tarifler için beğeni ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayınız lütfen.
Afiyet olsun.










Paylaş:

2 yorum :

  1. Nefis olmuş ellerine sağlık :) hindistan cevizini çok severim :))

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Gözde hanım, evet bende hindistancevizi sever olarak bu lezzetlere bayılıyorum. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

      Sil

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .