Son yazılar

12/06/2015

ÇİLEKLİ MİLFLÖY PASTA

MİLFLÖY PASTA
Görüntüsü ve orjinal oluşu ile dikkat çeken pastalarımız arasında yer almaktadır. Bu enfes lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Yine çalışan ve zamanı kısıtlı bayanlar için hazırladığım bu enfes pasta ilgileri ve beğenileri üzerine toplamaya her an hazır. 






Karamelize elmalı gül tatlısı tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz. 
Ispanaklı pasta tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Malaga tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MAZLZEMELER:
8 adet milflöy hamuru
Yarım litre (2,5 su bardağı) süt
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vaniya
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
10 adet çilek
Dr. Oetker sprinkles ya da çeşitli pasta süsü şekerlemeleri

HAZIRLANIŞI:
8 det milflöy hamurumuzu fırın tepsimize seriyoruz. 4 adet hamurun üzerine çatal yardımı ile aralıklı olarak delikler açıyoruz ve 175 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Bir tencerede sütümüzü, yumurtamızı, nişasta ve unumuzu çırpma teli ile hızlı bir şekilde topaklanmaması için çırpıyoruz. Vanilyamızı da ekleyerek kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvam alan kremamızı soğuması için oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Üzerinin kaymak tutmaması açısından ara ara karıştıruyoruz. Krem şantimizi ölçüsüne göre hazırlıyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Fırından çıkan ve soğuyan milflöy hamurlarımızı geniş ve düzgün bir zemine alıyoruz. Çatal ile delikler açtığımız hamurlarımızı taban olarak kullanacak şekilde ayarlıyoruz. Ara kremamızı sürüyoruz ve ince dilimlere kestiğimiz çileklerden 4 iri dilim kremamızın üzerine koyuyoruz. Üst kat milflöy hamurumuzu da kapatıyoruz. Hazırladığımız kremşanti ile üzerini süslüyoruz. En son dokunuş olarak çilek dilimleri koyarak Dr. Oetker sprinkles serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun.










Paylaş:

4 yorum :

Gmail hesabı olmayanlar YORUMLAMA BİÇİMİ kısmından ANONİM'i seçerek yorum yazabilirler. İsminizi de belirtmeyi unutmayınız. İlginiz için teşekkürler.

 
ÜSTTE ÇIK
Copyright ©Tüm Hakları Saklıdır.izinsiz kullanılamaz. 29.02.2016 Emelce Lezzetli Anlar .